HandbollHK MalmöIFK YstadNyheter

Bekräftat: Petersen lämnar HK Malmö för IFK Ystad

Nu är det klart. Tidigare idag avslöjade Skånesports handbollsblogg att Fredrik Petersen var på väg att lämna HK Malmö för IFK Ystad. Båda klubbarna har nu bekräftat övergången.

34-årige Fredrik Petersen har haft en option i sitt avtal om att kunna bli friköpt från sitt sista år på kontraktet med HK Malmö. Nu har IFK Ystad och Petersen utnyttjat den möjligheten.

– Detta har skett i stort samförstånd mellan oss, Fredrik Petersen och IFK Ystad. Vi har haft många och bra samtal vilket utmynnat i att detta är bästa lösningen för alla parter. Vi önskar Fredrik all lycka i hans fortsatta karriär och vi ser fram emot att möta honom igen, om än som motståndare, säger Jörgen Rasmusson, ordförande HK Malmö i ett pressmedelande.

När Fredrik hörde av sig startade ett intensivt jobb för oss och alla i klubben är nu väldigt glada att allt har löst sig. Fredrik är i mångt och mycket förknippad med IFK Ystad och har i många år varit en fantastiskt ambassadör för klubben. När han nu är hemma igen kommer han säkert att bidra med sina erfarenheter och jag är säker på att alla våra kantspelare kommer att höja sig ytterligare när de kan lära sig av Fredrik på nära håll.

Fredrik kan ju användas på många positioner på planen och jag är övertygad om att han kommer bidra med sin inställning och rutin även utanför planen. Det är ett ovärderligt nyförvärv! säger IFK Ystads tränare Kenneth Andersson i ett meddelande från den klubben.

Efter tolv år som proffs kommer han alltså nu hem till IFK Ystad och börjar ett civilt arbete den 1 juni.

– Jag är så glad!  Att avsluta karriären i IFK Ystad har alltid varit min dröm och när nu IFK Ystad åter gick upp till Handbollsligan kände jag väldigt starkt för att få möjligheten till att göra det. Jag vill kunna ge tillbaka till min moderklubb och fortfarande kunna prestera på topp under mina sista år i IFK Ystad. Jag tackar HK Malmö för att de lyssnade på mina känslor och gav mig denna möjlighet. Det ska bli otroligt roligt att få träna och framförallt få spela matcher i IFK Ystad igen, säger Fredrik Petersen.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close