skanesport_desktop-panorama-1

Helsingborgs IFNyheter

HIF tog ny seger – klättrar i tabellen

Under torsdagskvällen möttes Norrby och Helsingborg på Borås Arena. I maj-solen fick den tappra skaran av tillresta HIF-supportrar se sitt lag stå för en bra match. Formstarke Mamudu Moros nick blev tungan på vågen i ett annars jämnt möte. 

Helsingborgs IF reste till Borås Arena med endast en förlust i bagaget. Parkerade på en 4:e-plats – tack vare en fin resultatrad, samt ett offensivt spel som sätt bättre och bättre ut – var det ett Skånelag i gott slag som tog sig ann Norrby.

Mamudu Moro, som varit en av lagets bästa spelare under säsongsinledningen, krönte en mycket fin insats med ett mål. Ett mål som kom i början av den första halvleken, efter att ett inlägg av Adam Eriksson hittat Moro, som på nära håll kunde nicka in bollen i, mer eller mindre, öppet mål. Målet var Moros femte för säsongen och kom fem minuter innan paus.

Helsingborg var ansatta av Norrbys offensiv och desperata jakt på ett kvitteringsmål, under stora delar av den andra halvleken. Per Ola Ljungs mannar fick verkligen möjligheten att finslipa på defensiven.

Trots att man var tvungna att spela försvarsspel under större delen av den andra halvleken, lyckades Helsingborg rida ut stormen och vinna matchen på ett relativt komfortabelt sätt. Visst, ett Norrby i underläge tvingade tillbaka HIF, men man tilläts inte skapa några giftigare lägen att kvittera på.

Nej, Helsingborg red ut stormen och fortsätter att klättra i tabellen. Man ligger för närvarande på en tredjeplats, en respektive fem poäng bakom AFC Eskilstuna och Örgryte IS, med en match till godo.

För HIF väntar match igen redan på måndag. Då kommer mittenplacerade Jönköping Södra och gästar Olympia.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close