Nyheter

Varför inte skaffa ett sportkort?

Du har säkert redan ett vanligt bankkort. Men varför inte skaffa ett särskilt kreditkort för sport och
spel? Det finns flera fördelar.

Bland annat handlar det om att hålla koll på pengarna. Lönen skall räcka till mycket. Därför kan det vara en god idé att hålla uppsikt över sådant som inte tillhör den övriga hushållsbudgeten, på ett särskilt kort. Inte minst kan det vara bra i hushåll med delad ekonomi, där man kan undvika onödiga diskussioner om man har en separat översikt över sina utgifter till fritidsaktiviteter.

Då kan du ha ett speciellt kort kopplat till biljettköp, spelsajter, supporterklubbar och resebokningar i
samband med matchresor. Allt på samma räkning.

En annan fördel är att kort där man samlar poäng (till exempel de som är kopplade till flygbolagens bonusprogram) ger återbäring på alla inköp, till exempel pengar som används till sport och spel. Efter en tid har du poäng nog för att boka en resa till något större sportevenemang i Sverige eller utlandet. Eller en semesterresa. Det är en bonus som vore dumt att kasta bort.

Dessutom ger kort med kredit och möjlighet att dela upp betalningen dig chans att åka på den där viktiga bortamatchen som du annars kanske inte skulle ha råd med. Se bara till att tänka igenom din ekonomi och att sätta en realistisk kreditgräns först.

Det kan även i största allmänhet vara en god idé att se över sina kreditkort. Villkor, kostnader och förmåner varierar. Det är inte säkert att ditt vanliga bankkort passar dina behov och önskemål. En översikt över vilka olika alternativ som kan fungera bäst för dig hittar du hos Consector.

Allt man handlar på kredit måste naturligtvis också betalas och det håller inte att leva över sina tillgångar. Men rätt använda ger kreditkort dig en möjlighet att bättre planera och att jämna ut din ekonomi över tid. Vilket i slutändan ger dig fler valmöjligheter och större frihet.

Det handlar om att få ut mer av det man har.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close