Nyheter

SM-veckan ett gratisnöje för publiken

Letar du efter biljetter till SM-veckan i Helsingborg och Landskrona?
Lägg ner.
Av de rekordmånga tävlingarna är det fler än någonsin som det är fritt inträde för alla besökare.

Sammanlagt genomförs över 50 SM-tävlingar i Helsingborg och Landskrona under den stora idrottsfesten första veckan i juli. Fler av dem än någonsin tidigare bjuder på fritt inträde och även alla kringaktiviteter har fri entré. Något som har varit ett mål i arbetet för de båda värdstäderna:
– Att så mycket som möjligt ska vara gratis för besökare under vår SM-vecka har varit viktigt för oss. Vi har jobbat mot detta tillsammans med alla tävlingsarrangörer och det känns kul att vi har nått så här långt, säger projektledare för SM-veckan Camilla Plate och fortsätter:
– Vi vill att SM-veckan ska vara så öppen som möjligt för alla invånare och besökare att ta del av.

Det är upp till varje specialidrottsförbund och tävlingsarrangör att avgöra om en specifik tävling ska vara entrébelagd eller inte.
Undantaget är de förväntat populära finalpassen i simning på Citadellbadet i Landskrona, dit tävlingsarrangören Landskrona Simsällskap säljer biljetter både på plats och via sin hemsida. Försökspassen är däremot öppna för alla så även där finns chansen att få en glimt av stjärnorna utan biljett.

Till gymnastiktävlingarna, som också brukar dra mycket publik, är det möjligt att reservera vissa av platserna i Helsingborg Arena genom att köpa biljett, men Camilla Plate tror att det kommer finnas gott om bra platser där det bara är att slå sig ner och njuta.

smveckan.se finns länkar till biljetter för simningen och reserverade platser på gymnastiken.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close