skanesport_desktop-panorama-1

IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Komarek tillbaka i Malmö Redhawks

Den österrikiske VM-forwarden Konstantin Komarek, 25, som representerade Redhawks säsongen 2016-17, är klar för en återkomst i klubben.

Kontraktet är skrivet över de två kommande säsongerna.

– Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Malmö. Jag trivdes väldigt bra i klubben senast jag var där och känner väldigt många av spelarna i laget. Dessutom är tränarstaben densamma, jag vet hur de vill spela att vi ska spela och tycker att det passar mig väl, säger Konstantin Komarek i ett pressutskick.

Då, i Redhawks 2016-17, blev det 36 matcher och 16 poäng (6+10) för Komarek, som den gångna säsongen var en av de mest framstående spelarna i Karlskrona. I Blekinge spelade han samtliga 52 grundseriematcher och på dessa svarade han för 27 poäng (8+19).

Trots sin unga ålder har han varit med om att vinna mästerskap hemma i Österrike och vet vad som krävs för att bli mästare. Innan flytten till Redhawks sommaren 2016 hade han två raka guld med Salzburg i bagaget.

Nyligen avslutade han VM i Danmark tillsammans med Österrikes landslag, där de säkrade spel i A-VM även kommande säsongen. Konstantin Komarek hade en stark turnering och var tillsammans med NHL-stjärnan Michael Raffl lagets främsta poänggörare med två mål och tre assist på sju matcher.

Eftersom Konstantin Komarek pratar flytande svenska har Redhawks till den kommande säsongen ett helt svenskspråkigt lag.

– Konstantin är en väldigt skicklig spelare och han blir en perfekt pusselbit i vårt lagbygge. Han kan även klubben och vårt sätt att spela. Dessutom har jag fått känslan att han verkligen vill spela här och det är något som inte får underskattas, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Foto: Bildbyrån

FAKTA / #67 Konstantin Komarek
Forward vänster
Född: 1992-11-08
Födelseort: Wien, Österrike
Längd / vikt: 181 cm / 88 kg
Moderklubb: Wiener EV
Klubbar i karriären: Wiener Eislöwen, EHC Team Wien, Luleå, Salzburg, Malmö Redhawks, Karlskrona.
Meriter: Österrikisk Mästare 2015 och 2016, JSM-brons 2010, 55 A-landskamper.
Aktuell: Återvänder till Redhawks och har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close