skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

MFF U19 körde över GAIS

I morgon är Mathias Nilsson med i MFF-truppen som ska ta sig an Dalkurd i Allsvenskan. Idag genrepade han med att hålla nollan när MFF U19 besegrade jumbolaget GAIS med 6-0 uppe i Göteborg.

Någon match som ska behöva sitta i benen på Mathias Nilsson (bilden) om han mot förmodan skulle behöva hoppa in mot Dalkurd FF blev det inte.

– Nej, jag tror inte att han hade ett enda avslut mot sig. Så det var en lugn dag på jobbet, säger MFF U19-tränaren Roland Larsson.

GAIS, som efter åtta omgångar fortfarande inte tagit en enda poäng i serien, var aldrig starkt nog att hota MFF. Via 2-0 i paus gick MFF loss till 6-0 och alla tre anfallarna gjorde mål. Tim Prica och Kevin Harletun som startade och Granit Rushiti som ersatte Harletun i den 55 minuten satte dit två var.

– Jämnt fördelat och givetvis roligt och bra att anfallarna gör mål. Jag tyckte också att det var bra och stabilt bakåt och vi stoppade dem från att skapa chanser. Dessutom gick vi tidigare i djupled framåt och det såg mycket intressant ut, sammanfattar Roland Larsson.

MFF stälde upp med följande lag: Mathias Nilsson – Albin Sundgren, Noel Hansson, Johan Rapp, Yahya Kalley – Amel Crnalic, Melker Nilsson, Amel Mujanic, Oscar Uddenäs – Kevin Harletun, Tim Prica.

Redan till starten av den andra halvleken gjorde MFF U19 två byten. Samir Polozen ersatte Melker Nilsson och Jakob Radgowski kom in istället för Oscar Uddenäs. Förutom bytet med Harletun/Rushiti gjorde MFF under halvlekens gång dessutom byten där Yasin El Harrab ersatte Amel Crnalic och Victor Larsson Yahya Kalley.

– På måndag spelar U21 i Borås. Vi har inte pratat om den matchen än, men med de här bytena har vi förberett oss för att ha fräscha spelare där också, säger Roland Larsson.

Segern var viktig. MFF jagar en plats bland de sju bästa som i höst kommer att få spela i den rikstäckande serien, där förutom de sju bästa från söderserien de sju bästa från norrserien ska spela.

– Just nu ligger vi strax under strecket. Vi har ju ett mycket yngre lag än de flesta av konkurrenterna. Men vi hoppas kunna ta ett par treor till och klara en plats. Och sedan startar ju alla om, konstaterar MFF-tränaren.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close