skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Anders Grimberg tar över BK Olympic

Anders Grimberg tar över som tränare i division 2-laget BK Olympic.

Han ersätter med omedelbar verkan Adem Özay som kommit överens med klubben om att avsluta kontraktet.

– Han får inte sparken utan vi är överens om att gå skilda vägar. Vi har lite olika målbild för hur laget ska fortsätta utvecklas, säger BK Olympics ordförande Mattias Hazi till Skånesport.

Hazi hymlar dock inte om att det är resultaten som varit avgörande. BK Olympic är nykomling i serien och har på de åtta inledande omgångarna samlat ihop nio poäng. Bottenlagen har fem och fyra.

Anders Grimberg gör sin första träning med sitt nya lag redan i morgon och premiärmatchen för honom blir derbyt mot FC Rosengård på lördag den 2 juni.

Just FC Rosengård är det senaste laget rutinerade Anders Grimberg tränade. Det uppdraget lämnade han i maj förra året. Då var det han och FC Rosengård som var överens om att gå skilda vägar.

Bland de många lagen 57-årige Anders Grimberg tränat finns IFK Trelleborg, IFK Malmö. Limhamns IF, LB07, IFK Klagshamn och FC Höllviken. Men den största framgången fick han när han tillsammans med Ulf Larsson förde upp Trelleborgs FF till Allsvenskan i början av 2000-talet. Men han tränade även upp IFK Malmö och IFK Klagshamn till division 1.

– Anders Grimberg är en eftertraktad och duktig tränare. Vi är glada över att ha gjort klart med honom, säger Mattias Hazi och berättar att Marco Whittle blir kvar som assiserande tränare.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close