skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

För Ben Rosen väntar VM

Nu väntar två veckors semester för MFF. Men inte för fystränaren Ben Rosen.

– I morgon åker jag till Danmarks VM-samling i Helsingör, berättade han efter 1-1-matchen mot Dalkurd FF.

I samband med att han i mars förlängde sitt avtal med MFF i två år blev det också klart att han skulle återförenas med den danska förbundskaptenen Åge Hariede och jobba under landslagssamlingarna. Kontraktet skrevs över VM-kvalet och förlängdes sedan att även gälla själva mästerskapet i Ryssland.

– Kontraktet går ut samma dag som Danmark åker ur VM, vilket innebär den 16 juli, konstaterade Ben Rosen väl medveten om att finalen spelas dagen före det datumet.

– Final ska vi kanske inte vänta oss, men vi siktar högt och det ska bli väldigt roligt och lärorikt att få vara med om ett VM. Det är jag övertygad om att MFF också kommer att få nytta av.

MFF startar träningen igen den 11 juni och spelar två träningsmatcher mot Molde FK och FC Midtjylland den 20 respektive 29 juni. Sedan inleds Allsvenskan igen med en bortamatch mot IK Sirius den 7 juli. MFF spelar även hemma den 14 juli mot Östersunds FK. När Ben Rosen inte kan vara med går Mark Read in och tar över ansvaret. Mark är fystränare i ungdomssektionen och jobbar mycket nära Ben Rosen.

De har samma syn på hur fysträningen ska bedrivas i MFF:s A-trupp.

För MFF:s VM-uttagne spelare Arnor Traustason – som inte var med i matchen mot Dalkurd eftersom han redan anslutit till Islands samling – får MFF 72 000 kronor för varje dag från och med två veckor före VM till och med dagen landslaget åker ur VM. Någon liknande ersättning får man inte för en ledare, men enligt vad Skånesport erfar ska MFF ha rätt att från FIFA begära ett belopp motsvarande lönen Ben Rosen har från klubben under VM-turneringen.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close