FotbollNyheterTrelleborg FF

Mardrömsminuter sänkte TFF

Trelleborgs FF åkte upp till Borås för att möta IF Elfsborg i den sista matchen innan det stundande VM-uppehållet. Med tre raka matcher utan förlust var det ett TFF på uppgång som reste norrut för att försöka utöka sin fina svit. 

TFF var starka inledningsvis. Det kändes som att konstgräset på Borås Arena gynnade skåningarnas sätt att spela. Genom ett fint passningsspel tog man kommandot över de första tjugo minuterna. Det var också just ett fint passningsspel som öppnade för gästernas ledningsmål. “Klapp-klapp”, sa det, innan Sebastian Olsson kunde springa igenom och sätta 1-0 för TFF. Målet var för övrigt Olssons första i Allsvenskan.

Om de första 20 minuterna var Trelleborg, då var de avslutande 25 Elfsborgs. Hemmalaget – som haft en svag första tredjedel under säsongens seriespel – ryckte upp sig och tryckte tillbaka TFF. Ett TFF som förvisso försvarade sig bra, men som ändå hade tappat sin ledning till underläge innan klockan slagit 35. Ett självmål av Anton Tideman gav Elfsborg kvitteringen. Endast någon minut senare kunde Simon Lundevall stöta in en retur till 2-1 för hemmalaget.

Den andra halvleken var rätt avslagen, men om något så var Elfsborg det bättre laget. Marko Johansson i TFF-målet stod för en bra match och såg till att hålla siffrorna nere.

Trots att Trelleborg hade ett kvitteringsmål att jaga, så var man rätt uddlösa under den andra halvleken. Endast ett par möjligheter lyckades man vaska fram. Istället kunde Elfsborg spela av matchen på ett lugnt och tryggt sätt, och faktiskt vara det lag som bjöd upp till offensiv fotboll.

Det blev till sit förlust för Trelleborg, i en match som man började på ett väldigt övertygande sätt, men där man sedermera misslyckades att upprätthålla sitt spel. Förlusten gör att Trelleborg passeras av just Elfsborg. TFF, just nu på en 13:e-plats i tabellen, får se uppehållet som en möjlighet att bygga på, bland annat, sitt anfallsspel, där man inte haft tillräcklig kvalité.

Nu väntar, som sagt, ett VM-uppehåll. Först den 7:e juli är det dags för nästa allsvenska match för Trelleborgs FF. Då tar man emot AIK hemma på Vångavallen.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close