FotbollMalmö FFNyheter

MFF tappade poäng mot jumbon

Malmö FF lyckades inte följa upp förra omgångens vinst med en ny. Istället blev det oavgjort mot Dalkurd som ligger sist i tabellen. Det var många missade målchanser och burop från större delen av publiken efter matchen.

Det var två lag som tillsatt sina respektive sportchefer som tillfälliga tränare som möttes i Malmö under söndagen inför blygsamma 14 099 åskådare. Dalkurds sportchef Adil Kizils gjorde sin första match, medan Daniel Andersson jagade sin andra raka seger i sin tredje match. För dagen var både Lasse Nielsen och Behrang Safari tillbaka i startelvan. På läktaren satt en hel del bekanta ansikten. Bland andra var Pontus Jansson, Filip Helander, Simon Kroon och Pawel Cibicki på plats. Även Anders Christiansen syntes.

Malmö FF inledde matchen piggt, fick stopp på Dalkurd högt i plan och skapade en hel del chanser. Redan i den 3:e minuten kom Carlos Strandberg fri med målvakten och hade Sören Rieks med sig i straffområdet. Han valde att avsluta själv och Sixten Mohlin tvingades till en bra räddning. Strandberg hade ett flertal målchanser under de första tjugo minuterna men lyckades inte få in bollen i mål.

Första femton är rätt bra, bara det att vi inte gör mål, sa Markus Rosenberg efter matchen.

MFF tappade dock initiativet och farten desto längre halvleken gick. Beslutsamheten och rörligheten saknades vilket gjorde att många anfall tog stopp utanför Dalkurds straffområde och spelarna hade svårt att komma till farliga avslut. I den 35:e minuten tvingades Sören Rieks byta efter smärtor i huvudet. In kom Felix Konstandeliasz.

Dalkurd bjöds in i matchen, tilläts ha bollen under längre perioder och tvingade stundtals alla MFF:s elva spelare djupt ner på egen planhalva. Och i den 43:e minuten kom första målet i matchen. En snabb omställning där Dalkurds högerback, Simon Strand, satt fullfart på sin kant. Safari lyckades bryta bollen strax utanför straffområdet, men den fångades upp av Ahmed Awad som sköt in 1-0 till Dalkurd.

Framför allt var det under stora delar energifattigt och långsamt bolltempo, sa Daniel Andersson.

Malmöspelarna var snabbt ut på plan till andra halvlek och kvitteringen kom tidigt. I den 55:e minuten vann Bonke Innocent bollen på Dalkurds planhalva, vilket han gjorde ofta under matchen. Bollen gick fram till Strandberg som avslutade en bit utanför straffområdet och gjorde sitt fjärde mål för säsongen.

I den 63:e minuten byttes Safari ut, in kom Samuel Adrian och Malmö FF skiftade till en 3-4-3 uppställning, allt för att trycka på för ett ledningsmål. Precis som i första halvleken hade MFF många anfall, men svårt att få till ett riktigt farligt avslut på mål. Avslutningsvis hade MFF alla sina tre anfallare på plan, efter att Mattias Svanberg utgått med kramp och Alexander Jeremejeff bytts in, och fick fast Dalkurd på offensiv planhalva. Men ledningsmålet kom aldrig och matchen slutade 1-1.

Det är mycket som inte är bra idag, men tittar man på målchanser känns det som vi ska vinna med 10-0, det är helt sanslöst. Men vi är inte där vi vill vara, klart det är frustrerande att förlora, vinna, kryssa, sa Markus Rosenberg.

Nu väntar ledighet för spelarna och Malmö FF går på semester med femton poäng och en tionde plats i allsvenskan. Efter uppehållet väntar bland annat Europaspel och omstarten i allsvenskan blir den 7:e juli borta mot Sirius.

Vi får se hur långt vi kan ta oss i allsvenskan, det är ändå arton matcher kvar, sa Markus Rosenberg.

Viktoria Berggren

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close