skanesport_desktop-panorama-1

MotorNyheter

Elfel kostade William Nilsson en pallplats på Silverstone

Det blev ingen drömhelg för 18-årige William Nilsson i England. Nu laddar han om inför den kommande tävlingen.
– Nu ska vi se till att bilen är top notch till RallyX Nordic i Arvika och redan nu ligger all min fokus på den tävlingen, säger Nilsson i ett pressutskick

Säsongens andra deltävling av RX2 International Series kördes under helgen på den legendariske F1-banan Silverstone. För Tomelillapågen William Nilsson, som kör för teamet JC Raceteknik, gick inte helgen som planerat. Ett elfel i bilen gjorde att han inte fick någon fart i bilen, och han slutade på tolfteplats i tävlingen och ligger numera nia i mästerskapet.

– Problemen började på allvar i Q4, men just nu vet vi inte alls hur länge vi haft det här felet. Tyvärr var det för tight i tidsschemat för att hinna fixa det innan semifinalen. Där körde jag med mycket mindre kraft än de andra, och då är det svårt att göra något. Men sådant händer och det känns skönt att vi hittat felet. Nu ska vi se till att bilen är top notch till RallyX Nordic i Arvika och redan nu ligger all min fokus på den tävlingen, säger Nilsson.

Nästa tävling blir redan till helgen när den andra deltävlingen av RallyX Nordic (nordisk serie samt Svenska Mästerskapet i Supercar Lites) körs i värmländska Arvika.

– Det känns skönt att direkt gå in i en ny racevecka och redan nu kunna börja ladda om inför Arvika. Jag älskar den banan – den har ett riktigt skönt flow, är jäkligt teknisk och har bra gruspartier. Dessutom brukar det vara en härlig stämning med mycket publik.

Inför tävlingen ligger Nilsson på sjätteplats i RallyX Nordic samt trea i SM.

– Jag är riktigt taggad! Det här är en bana som jag vet att farten finns på och i fjol vann jag där. Så det ska grymt kul att komma dit igen. Jag ligger lite efter i mästerskapstabellen, men kommer verkligen ge allt för att klättra i den och stå på pallen i Arvika.

Foto: Colin McMaster

RallyX Nordic
6 maj: Höljes, Sverige
2-3 juni: Arvika, Sverige
24 juni: Grenland, Norge
12 augusti: Nysum, Danmark
26 augusti: Kuovola, Finland
7 oktober: Tierp, Sverige

RX2 International Series
12-13 maj: Mettet, Belgien
26-27 maj: Silverstone, Storbritannien
9-10 juni: Hell, Norge
30 juni-1 juli: Höljes, Sverige
4-5 augusti: Trois Rivieres, Kanada
1-2 september: Lohéac, Frankrike
24-25 november: Kapstaden, Sydafrika

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close