FotbollHelsingborgs IFNyheter

HIF vann utan att övertyga

Två klubbar med färska meriter från Allsvenskan mötes på Olympia i Helsingborg. Hemmalaget, med en imponerande resultatrad i ryggen, presterade inte en av säsongens höjdpunkter. Men när spelet inte är med en, då är det extra starkt att vinna. För det var inte speciellt publikfriande – men tre poäng blev det för HIF. 

Den första halvleken var en segdragen historia, söndertryckt av frisparkar och låg spelkvalité. Få målchanser producerades av lagen som tycktes prioritera disciplinerat försvarsspel framför ett risktagande anfallsspel.

Skadade Darijan Bojanic frånvaro var påtaglig i HIF:s offensiv. Bojanic, som stått för mycket av det kreativa framåt hos skåningarna under säsongen, klev efter drygt en timmes spel av i förra omgångens match mot Norrby. Dagens ersättare, Mattias Almeida, gjorde var han kunde, men var långt ifrån det hot som Bojanic brukar vara.

Den andra halvleken var bara ett par minuter ung innan Max Svensson klev fram och, genom ett vackert skott, förlöste Helsingborg med sitt ledningsmål. Det välplacerade långskottet, som letade sig in i J-Södras mål, var Svenssons tredje för säsongen.

Först under matchens slutskede började kvitteringsjagande J-Södra skapa tryck mot Helsingborgs backlinje. Men hemmalaget, som stått för ett fint försvarsspel under inledningen av årets säsong, lyckades hålla tätt bakåt. Att just hålla tätt bakåt har HIF nu gjort i tre raka matcher, och i fyra totalt såhär långt.

Max Svenssons vackra, välplacerade skott blev till slut tungan på vågen i en annars väldigt tam match.

Vinsten innebär att Helsingborg klättrar upp på en tredjeplats i tabellen. Vid seger i nästa omgång – då man möter Gefle på bortaplan – kan HIF gå upp i serieledning i Superettan. Skåningarna har, just nu, en match till godo på tabelltoppande AFC Eskilstuna och Örgryte IS.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close