MotorNyheter

Joel Eriksson hoppas på en ny fest i Budapest

För ett år sedan stod han överst på pallen – iklädd studentmössa. I helgen återvänder Joel Eriksson till Hungaroring-banan utanför Budapest; nu som utexaminerad fabriksförare för en av världens främsta biltillverkare.

Säsongens tredje DTM-deltävling tar alltså fältet till den ungerska huvudstaden vid Donau-flodens strand. Det var här, på tekniskt krävande Hungaroring, som Joel Eriksson i fjol körde hem en viktig seger i europamästerskapet för Formel 3 – och samtidigt tvingades avstå sin egen gymnasieexamen. Med stundentmössan på huvudet blev segerfirandet den gången extra värt att minnas, och inför helgens DTM-visit är BMW-chauffören nu fast besluten att återigen dra ögonen till sig i Budapest.

– Budapest är en av de tävlingar jag ser allra mest fram emot den här säsongen, säger Joel Eriksson i ett pressutskick.

– Jag gillar både stan och banan, och det gick bra där under båda mina besök i Formel 3. Jag tog pole, hade snabbaste varv och vann där förra året, så förhoppningsvis kan jag vara snabb även i DTM. Vi har haft en bra start på säsongen och jag längtar redan till det första kvalet på lördag!

Efter två deltävlingar och fyra körda race ligger Joel Eriksson, en av tre rookies i årets DTM-serie, 11:a totalt i mästerskapet. Fältets yngste förare har tagit poäng (topp tio) vid båda de två föregående tävlingstillfällena på Hockenheim och Lausitzring.

I toppen av tabellen återfinns just nu Erikssons BMW-kollega Timo Glock (GER).

Precis som vanligt ska två race köras även den här helgen. Båda heaten startar kl. 13.30 på lördag respektive söndag och sänds LIVE på Eurosport samt online.

Foto: BMW

TIDSSCHEMA

DTM | Deltävling 3
 Hungaroring (Ungern)

Fredag 1 juni
Fri träning 1: 16.05-16.35Lördag 2 juni
Fri träning 2: 08.35-09.05
Kval 1: 11.20-11.40
Race 1: 13.30-14.30

Söndag 3 juni
Fri träning 3: 08.30-09.00
Kval 2: 11.20-11.40
Race 2: 13.30-14.30

MÄSTERSKAPSSTÄLLNING
Efter 4/20 race

1: Timo Glock (GER), BMW, 72 p.
2: Gary Paffett (GBR), Mercedes, 71 p.
3: Pascal Wehrlein (GER), Mercedes, 39 p.
4: Edoardo Mortara (ITA), Mercedes, 37 p.
5: Lucas Auer (AUT), Mercedes, 33 p.

11: Joel Eriksson (SWE), BMW, 15 p.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close