FotbollLilla Torg FFNyheter

Lilla Torg FF vann Malmömästerskapet

Succén fortsätter för Lilla Torg FF:s damer. Efter en 2-0 seger mot NK Croatia blev de under onsdagskvällen Malmömästare.

Det var en trevande inledning från båda lagen i värmen och mestadels spel på mitten av planen.

Efter tjugo minuter fick Torgeten period med stort bollinnehav och fick till ett flertal farliga anfall. Croatias backlinje hade svårt med Torgetsanfallare som stressade och löpte mycket i djupled. Anna Thörnqvist kom fri med målvakten två gånger om och var så nära som ett stolpskott att göra 1-0 till Lilla Torg FF.

Croatias bästa målchans kom i den 39:e minuten. Deras anfallare dribblade sig igenom Torgetsbacklinje på egen hand men målvakten kom utrusande och avslutet tog stolpens utsida. Det var Croatias bästa målchans sett över nittio minuter.

Jag är väldigt nöjd med att vi var så kompakta i försvaret, sa Vladimir Marica tränare i Lilla Torg FF efter matchen.

Avslutningen av första halvlek var chanslös åt båda hållen och det märktes att solen tog på krafterna. 0-0 stod sig halvleken ut, men gav mersmak för Lilla Torg FF.

Tjejerna var besvikna i paus att vi inte fått in ett mål, men vi skapade mycket chanser och det var jag nöjd med, sa Vladimir Marica.

Till andra halvlek hade solen gått ner bakom husen och skuggan låg över planen. Det dröjde dock till den 61:a minuten innan det första farliga anfallet kom. Freja Brobeck i Lilla Torg FF slog en djupledsboll ut mot högerkanten. Rebecca Hägg kom i full fart och sköt in 1-0 i målvaktens bortre hörn.

Tio minuter senare hade Torgeten farlig omställning där Croatias målvakt tvingades till en vass räddning för att hålla sitt lag kvar i matchen. Croatia fick inte till någon längre press i slutet av matchen. Mest oreda i Torgetsstraffområde kom efter en frispark, men Croatia lyckades inte få till något avslut på mål.

Istället fick Anna Thörnqvist sista ordet efter sina missar i första halvlek. Efter en snygg framspelning mellan Croatias mittbackar av Celia Boltes, kom hon återigen fri med målvakten. Denna gång satt bollen i mål samtidigt som klockan visade 90 minuter.

Det var så skönt det kan bli att sätta den bollen, sa Anna Thörnqvist efter matchen.

Stora glädjetjut bröt ut hos Torgetoch MM vinsten var ett faktum. Sett över matchen hade NK Croatia svårt att komma till avslut och Lilla Torg FF satte hög press över hela planen. Direkt efter matchen var det prisutdelning och Lilla Torg FF fick höja segerbucklan.

Viktoria Berggren

Foto: Viktoria Berggren

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close