Nyheter

Skånska spelare i Sveriges trupp till VM 2018

VM 2018 är bara runt hörnet, och Sveriges trupp är sedan veckor tillbaka spikad. Här går vi igenom vilka skånska spelare som tagit plats i Janne Anderssons manskap.

Om två veckor startar VM i Ryssland, och för första gången på tolv år får vi se Sveriges landslag kliva ut på den allra största scenen. Vi väljer att ta oss en titt på hur många spelare från den svenska truppen som kommer från Skåne. Vilka tar det vidare efter Zlatan Ibrahimovic?

Alla Sveriges matcher kommer du kunna se via VM 2018 streams & TV.  Ta reda på hur du kan se de matcherna du allra helst vill följa live!

Färre skåningar än någonsin

I årets mästerskapstrupp är Skånes representanter färre än på mycket länge. Zlatan har som sagt lämnat landslaget, och det har även Andreas Isaksson gjort. Dessutom har Emir Kujovic tappat sin landslagsplats.

Endast fyra spelare uppväxta i Skåne återfinns i truppen. Dessa är de defensiva herrarna Robin Olsen, Andreas Granqvist, Pontus Jansson och Filip Helander. Olsen och Granqvist kommer med största sannolikhet att starta när Sveriges landslag springer ut på Niznij Novgorod för den första gruppspelsmatchen, mot Sydkorea.

Utöver dessa fyra namn ryms några andra Malmöbekantingar med i den 23 man stora truppen.

Emil Forsberg, Ola Toivonen, Jimmy Durmaz och Isaac Kiese Thelin har alla representerat Malmö FF, och har dessutom gjort det med framgång. De två förstnämnda och möjligen även Durmaz är namn för Janne Anderssons VM-elva.

Missa heller inte att du kan använda dig av VM bonusar & odds för att bli en vinnare av pengar samtidigt som du njuter av fotboll i världsklass!

Första världsmästerskapet för hela truppen

Ingen spelare i Sveriges trupp representerade landslaget sist vi spelade VM-slutspel, år 2006 i Tyskland. En svensk var dock med i EM 2008 (Sebastian Larsson), och 13 av spelarna från dagens trupp deltog i EM 2016.

Med tanke på åldern hos de skånska spelarna som ska spela VM för Sverige, är det rimligt att tro att de har fler stora mästerskap framför sig.

Robin Olsen är 28 år gammal och som målvakt brukar man kunna hålla en hög nivå ända fram till 35-årsåldern. Att han står även i VM 2002, om vi tar oss dit, är långt ifrån osannolikt.

Andreas Granqvist är 33 år gammal och vänder hem till Helsingborg efter sommarens mästerskap. Han har själv sagt att han inte bestämt sig för huruvida han ämnar fortsätta med sin landslagskarriär efter VM eller inte. I EM 2020 bör lagkaptenen hur som helst kunna platsa om han vill.

Pontus Jansson och Filip Helander har framtiden för sig, och någon av dessa MFF:are väntas ta Granqvists plats i mittlåset den dagen han hänger upp landslagströjan.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close