Nyheter

IFK Ystads nya prestigevärvning: Marcus Cleverly

Fredrik Petersen ena dagen.
Marcus Cleverly nästa dag.
IFK Ystad rustar verkligen upp inför comebacken i Handbollsligan

IFK Ystad har haft en tydligt uttalad målsättning att värva en erfaren målvakt inför comebacken i Handbollsligan. I 36 årige Marcus Cleverly får klubben verkligen alla parametrar man letat efter.

Marcus Cleverly har vunnit EM-guld och spelat OS med det Danska landslaget. Han har representerat europeiska toppklubbar i Champions Leauge som Kielce och Hamburg, gjort en kort gästspel i Lugi med både elitseriematcher samt slutspel och har nu sedan 2014 spelat i den danska toppklubben KIF Kolding Köpenhamn.
Förutom en rutinerad och väldigt meriterad målvakt får man också en väldigt sympatisk person som både brinner för att utveckla sig själv och även sina yngre målvaktskolleger.

Marcus Cleverly ser fram emot en ny utmaning och trots sina 36 år så drivs han fortfarande av att
ständigt utveckla sig själv.
– I Marcus Cleverly får vi allt det vi önskade med rutin från högre nivå, erfarenhet av att träna och
driva yngre målvakter och en riktig vinnarmentalitet. Henrik Knudsen och Marcus Cleverly har spelat tillsammans i flera lag under åren och känner varandra bra så att Knudsen finns här har varit en stor del i Cleverlys beslut. Han är verkligen sugen på denna utmaning och jag är helt säker på att det kommer bli riktigt bra. Som målvakt är han fortfarande reptilsnabb i sina reflexer och läser spelet väldigt bra, säger IFK Ystads tränare Kenneth Andersson.

Marcus Cleverly säger själv att det var några långa, långa samtal i början med Henrik Knudsen i början på processen. Han tilltalas av den nysatsning IFK Ystad gör mot att etablera sig i Handbollsligan och ser fram emot att få en roll där han kan vara delaktig i att bygga ett stark lag i IFK Ystad.
– Jag har tidigare spelat i den svenska ligan med Lugi och har stor respekt för den ligan. Jag känner bara till Henrik Knudsen och Fredrik Petersen i laget men har hört att det finns gott om unga talanger som vill träna hårt vilket tilltalar mig.
– Jag har hört mycket om derbymatcherna mot YIF av min gamla tränare Patrik Liljestrand och ser verkligen fram emot att känna IFK-supportrarnas stöd i dessa matcher. Förhoppningsvis går vi en spännande säsong till mötes, säger IFK Ystads nya målvaktstillskott Marcus Cleverly.

Fakta:
Född: 15/6 1981
Nationalitet: Dansk
Längd: 188 cm
Vikt: 90 kg
Meriter: 20 Landskamper för Danmark A med bla EM-guld och en 6:e plats i OS.
Spel i bla Hamburg, FC Köpenhamn, Emsdetten, Ossweil, Kielce och Kolding

Läs även:

Bekräftat: Petersen lämnar HK Malmö för IFK Ystad

Relaterade artiklar

Back to top button
Close