FC RosengårdFotbollLB07Nyheter

Talangerna klev fram på FC Rosengårds mittfält

FC Rosengård vann kvällens derby mot LB07 med 2-0. När två av Rosengårds landslagsspelare fått lämna återbud på grund av skador, klev två tonåringar från Malmö in istället. Ebba Wieder med Ldb FC Malmö som moderklubb och Nellie Lilja vars moderklubb är Husie IF.

Det var FC Rosengårds unga talanger som fick bilda mittfältspar centralt i kvällens derby.

Sedan tidigare stod det klart att Caroline Seger skulle missa kvällens match på grund av skada och Ebba Wieder skulle starta.

När sedan Hanna Folkesson fick kliva av under uppvärmningen på grund av muskelkänning i överkroppen, fick 19-åriga Nellie Lilja beskedet att det var startelvan som gällde. Första matchen från start i hennes nya klubb, mot laget hon lämnade inför säsongen.

Det gällde att bara hålla lugnet och spela mitt spel. Det kändes tryggt och bra när jag skulle gå ut på planen, men klart det satte igång lite tankar och nervositet, sa Nellie efter matchen.

För Ebba och Nellie var det inte första gången de spelade ihop. De har följt varandra i landslaget och bland annat spelat ihop i F19 laget. Även fast det var första gången i FC Rosengård så kände sig både trygga inför matchen.

Vi var lite förbereda på det och Nellie gör det bra när hon kommer in. Det är riktigt kul att spela ihop och det är på den här nivån vi båda vill spela, sa Ebba efter matchen.

Nu väntar uppehåll och landslagsspel. Ebba ska iväg och spela med U23 landslaget men Nellie blev inte kallad till något landslag denna gång. Istället får hon fira studenten ordentligt, då hon går ut från Malmö idrottsgymnasium nästa vecka.

Och det var en nöjd Nellie som kom ut från omklädningsrummet efter matchen. Hon var glad över att fått chansen att spela från start och att laget tog tre poäng. På frågan om hon ska släppa ifrån sig platsen i startelvan eller om hon behåller den var det ett tydligt svar.

Nä den behåller jag nu, sa Nellie och skrattade.

Viktoria Berggren

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close