FC RosengårdFotbollLB07Nyheter

Två tidiga mål avgjorde Malmöderbyt

LB07 fick en mardrömsstart på Malmöderbyt mot FC Rosengård, klarade aldrig att resa sig och föll med 0-2 inför strax över 3 000 åskådare på Stadion.

Därmed hängde FC Rosengård på Piteå i toppen.

Redan i den tredje matchminuten fällde Mia Persson Anja Mittag innanför straffområdet. Iva Landeka klev fram och sköt säkert 1-0 bakom LB07-målvakten Emma Lind. När sedan Fiona Brown tåade in 2-0 i den 25:e minuten fick FC Rosengård matchen precis som man ville ha den. Då hjälpte det inte att LB07 lyfte sig rejält efter pausvilan.

– FC Rosengård vann rättvist. Vi var väldigt besvikna över hur vi genomförde den första halvleken då vi var obeslutsamma och i stort sett skänkte bort det mesta till FC Rosengård. Efter pausen släppte vi på handbromsen och det blev bättre även om vi kanske inte hade så många avslut på mål. Det mesta blev ju blockat, påpekade LB07-tränaren Otto Persson besviket.

Hörnorna var dock hela tiden farliga och bytet i paus där Malin Winberg ersattes av Elin Björklund blev en klart förbättring. Winberg kom helt fel in i matchen och det var farligt på den kanten hela tiden. Björklund gjorde ett bra inhopp och tätade till.

FC Rosengård saknade landslagsspelarna Caroline Seger och Hanna Folkesson, som tvingades kliva av efter uppvärmningen, och fick ställa upp med ett centralt mittfält med Ebba Wieder och Nellie Lilja. Det bev succé.

– Fast Ebba och Nellie är ju också landslagsspelare, betonade FCR-tränaren Jonas Eidevall och berättade att varken Segers eller Folkessons skadefrånvaro ska behöva bli speciellt lång.

– Hanna var väl 50/50 för spel eller inte spel och Caroline ska vi nog kunna släppa iväg när det är dags för landslagsspel. Men det var ett bra besked att Ebba och Nellie klev fram och det kommer vi att ha nytta av även när de andra är tillbaka.

– Det var ett stort kliv framåt i jämförelse med Kristianstadmatchen då saknaden av Caroline Seger verkligen märktes.

Publiksiffran blev en besvikelse. Bara 3 122 hade bänkat sig på Stadion, att jämföra med förra årets siffra på nästan 8 000.

Domaren Sara Persson från Rävlunda tillät nästan inget närkampsspel alls och var extremt petig. En gång höjde hon dock nivån och lät bli att plocka upp det röda kortet när FC Rosengårds Iva Landeka med 25 minuter kvar att spela blev fälld på väg mot ett friläge. Men Anna Björk Kristjansdottir, som tappade bollen och tog spelaren istället, slapp undan med ett gult kort.

– Vi borde gjort 3-0 och det borde även ha blivit utvisning. Iva blev ju nedsparkad när bollen redan var borta. Det var dessutom jättemålchans eftersom hon skulle blivit ensam med målvakten, tyckte Jonas Eidevall.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close