FotbollLunds BKNyheter

Lunds BK vägrade låta sig knäckas av den usla starten

Med en 4-2-seger över Karlskrona skaffade sig Lunds BK avstånd till bottenstriden i division 1-fotbollen.

Men det satt hårt åt i värmegasset på Klostergården.

Karlskrona FK gick loss till 2-0 och det var först i den andra halvleken som LBK fick målskyttet att lossna. Med kvarten kvar gjorde skyttekungen Andreas Birgersson 2-2, tre minuter före slut satte han även dit 3-2 och på tilläggstiden kom sene inhopparen Kristian Mjörnman också med i målprotokollet med 4-2.

– Vi kände hela tiden att vi skapade chanser, även när vi låg under. Men det var givetvis en fantastisk moral av killarna att i den här värmen klara att komma igen och vända matchen. Det var nog 40 grader i grytan nere vid planen, sa LBK-tränaren Stefan Jansson och tyckte att det var särskilt bra att man inte stannade upp och blev tillfreds vid 2-2.

– När man når ifatt är det lätt hänt att slappna av lite och bli nöjd med att ha gjort det jobbet. Vi fortsatte dock med full fart för att gå för segern också. Det var bra och det gav resultat.

Att Lunds BK börjar få tillbaka spelare efter skador och långa avstängningar gjorde också sitt till. Tack vare det kunde man byta in kuggar som Jesper Möller och Norlla Amiri. Till slut orkade Karlskrona FK inte riktigt stå emot.

– Sedan var det givetvis bra att Andreas Birgersson fortsatte att ösa in mål, påpekade Stefan Jansson.

Med de två Birgersson gjorde idag har han åtta på åtta matcher och toppar skytteligan i division 1 södra.

Nu väntar ett stentufft program för Lunds BK, som spelar den 6, 10, 13, 16, 20 och 26 juni i serien, DM och Svenska cupen.

– I VM-tider med uppehåll i serierna högre upp blir det ju vi som får fylla ut de nationella matcherna för spelbolagen, konstaterar Stefan Jansson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

Målen från matchen går att se här.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close