FotbollMalmö FFNyheter

MFF U19:s enkla seger borde varit enklare

MFF besegrade Öster med 4-1 i U19-Allsvenskan och tog ett stort kliv mot slutspelsserien.

Men segersiffrorna både ljög och sa sannningen.

4-1 låter överlägset. Det var det och segern var i underkant.

Samtdigt levde MFF farligt mellan den sista tilläggsminuten i den första halvleken då Östers IF tilläts reducera till 1-2 på hörna och minut 78 då Amel Mujanic sköt 3-1. Fram till 1-2 brände MFF massvis med chanser, bland annat sköt Tim Prica en straff över målet vid ställningen 0-0. Efter pausvilan förstärktes tendensen. Då brände MFF ännu mer! I takt med missarna smög sig känslan in att Öster skulle kvittera på något av lagets inte ofarliga ströanfall.

Eller på en fast situation, som vid 1-2.

– Vi pratade flera gånger om dels att spelet var bra, men att vi inte satte chanserna, dels att deras bästa möjlighet låg i att få till fasta situationer. Så får de sitt mål på just en fast situation, som vi i princip gav bort. Spelet var bra. Effektiviteten var det inte. Vi borde givetvis gjort vårt tredje och fjärde mål långt tidigare, sammanfattade MFF-tränaren Jeffrey Aubynn.

I vissa lägen stoppade MFF dessutom upp spelet lite för mycket och tog inte det första – och bästa – inläggsläget.

1-0 sköt Kevin Harletun kliniskt i friläge, 2-0 nickade mittbacken Johan Rapp in hur snyggt som helst, 3-0 fixade som sagt Amel Mujanic (bilden) och 4-0 kom på tilläggstid när Tim Prica från nära håll äntligen fick in bollen efter att ha bränt tre-fyra bra lägen.

MFF ställde upp så här:

Måns Ingvarsson – Albin Sundgren, Victor Larsson, Johan Rapp, Yahya Kalley – Oscar Uddenäs, Samir Polozen, Amel Mujanic, Amel Crnalic – Tim Prica, Kevin Harletun.

In kom Noel Hansson, Granit Rushiti, Amin Sarr och Yasin El Harrab.

Lärlingarna i A-truppen har semester, precis som de övriga i truppen, och var inte aktuella för spel.

Tack vare segern gick MFF U19 förbi Elfsborg och IFK Göteborg i tabellen och förbättrade läget att nå höstens slutspelsserie med de sju bästa från söder- och norrgruppen.

– Att gå dit hade varit mycket värt, då får vi mer utvecklande matcher. Och vårt mycket unga lag har hunnit bli ett halvår äldre. I de här åldrarna betyder det mycket. Idag ställde vi till exempel upp med två 02:or i Tim Prica och Oscar Uddenäs, påpekade Jeffrey Aubynn..

Domaren Toni Lazarevski från Trelleborg gjorde en bra match och agerade dessutom preventivt när han vid ett par kontroversiella avblåsningar direkt började skälla på spelarna för att de tänkte skälla på honom. Modell ”det är ju fullständigt otroligt om ni inte fattar att det var ett helt givet domslut”.

I värmen på Stadions hybdridgräsplan fick dessutom tränarna en Time out-chans att samla laget för drickapaus i mitten av båda halvlekarna.

Öster hade sin bäste spelare i målvakten Blend Bytyqi.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close