Bjärreds IFFotbollNyheterStaffanstorp United FC

Oavgjort i SUFC-BIF

Division 4 Sydvästra Skåne. Jo, man tackar. På Staffansvallen i Staffanstorp spelades det fotboll. Aktörerna var Staffanstorp United och Bjärreds IF… och hettan, som gjorde sin påverkan på spelets kvalité och tempo. 

Men en eloge till lagen som trotsade de tuffa yttre förutsättningarna, kämpade tappert och bjöd upp till en underhållande tillställning.

Båda lagen inledde säsongen på ett miserabelt sätt. Bjärred var det enda av lagen som lyckades ta poäng under de inledande fem omgångarna. Nu har man skrapat ihop åtta poäng. Staffanstorp United hade, efter att ha inlett med fem raka förluster, inför dagens match fyra raka segrar i bagaget.

Med två lag på såväl poäng- som spelmässig uppgång, skulle lördagens drabbning kunna bli ett vägskäl för hur resten av säsongen skulle barka.

På ett stekande hett Staffansvallen var det hemmalaget som kom ut piggast. Man skapade flera etablerade chanser – främst genom yttern Daniel Nilsson. Nilsson fick även möjligheten från elva meter efter att Staffanstorp fått med sig en straff, men stolpen stod i vägen.

Ihop med Nilsson var Kvarnby IK-lånet, Fredrik Malmgren, en av Staffanstorps bästa spelare. Men Malmgrens fina match till trots – Staffanstorp fick nöja sig med 0-0 i paus.

I den andra halvleken började Bjärredsspelarna ge sig till känna. Bortalaget arbetade sig in i matchen som nu blev allt mer jämn och böljande.

Bjärreds uppryckning till trots var det Staffanstorp som tog ledningen i matchen. Efter en kontring fick högermittfältaren Viktor Ohlsson bollen inne i BIF:s straffområde. Ohlsson tvekade inte att dra till, och hux flux så stod det 1-0.

Ett oerhört viktigt mål för United som – efter en första halvlek fylld av missade målchanser – äntligen fått utdelning för sin offensiva produktivitet.

Värmen, ja. Den gjorde sig ständigt påmind. Ju längre tiden gick, desto mer lägre sjönk tempot i spelet. Koncentrationen hos spelarna avtog också, vilket ledde till en mer böljande, kvalitativt sämre matchbild.

Bjärred var, som sagt, det bättre laget i den andra halvleken och satte press på Staffanstorps backlinje. Efter en period av offensivt tryck lyckades BIF få betalt för sitt hårda slit. Efter en tilltrasslad situation hamnade bollen framför Onus Körhans fötter, varpå denne kunde trycka in kvitteringen.

Bjärreds mål – som gjordes drygt en kvart före slutsignalen – blev det sista av värde för vad denna soldränkta, men ack så underhållande Division 4-match hade att bjuda på.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån/Privat

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close