FotbollLandskrona BoISMalmö FFNyheterTrelleborg FF

TFF startar samarbete med Landskrona BoIS

Trelleborgs FF lånar ut 19-årige målvakten Merlin Nuhanovic till Landskrona BoIS. Han blir också den förste spelaren i ett nytt utvecklingsavtal som klubbarna har kommit överens om.

Avtalet innebär att ett begränsat antal spelare kan representera både Trelleborgs FF och Landskrona BoIS i tävlingsmatcher för A-laget under årets säsong. BoIS kontaktade TFF eftersom man hade ett akut behov av en backup på målvaktssidan.

Hittills är det bara Merlin Nuhanovic som omfattas av avtalet. Han kommer att fortsätta att träna med TFF i Trelleborg och det är Trelleborgs FF som har den slutgiltiga beslutsrätten. Han kan byta fram och tillbaka mellan TFF och BoIS med 24 timmars varsel och det är alltså TFF som avgör var han ska spela och träna. Nuhanovic kommer ursprungligen från Skurup och spelade i åtskilliga år i MFF:s olika U-lag innan han tog klivet över till TFF. I mars i år flyttades han upp i TFF:s A-trupp.

– Vi vill gärna arbeta gemensamt med andra klubbar för att utveckla både spelare och verksamheten. Att vi har en bra dialog och hittar möjligheter tillsammans med andra klubbar är en förutsättning för att utveckla fotbollen. När säsongen är slut kommer vi att utvärdera avtalet, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör för Trelleborgs FF i ett pressutskick.

Landskrona BoIS har i veckan även skrivit lärlingskontrakt i A-truppen med talangerna Jakob Andersson och Martin Jönsson, som inför årets säsong kom till BoIS från Malmö FF. Martin Jönsson är mittfältare/back, född 1999 och Jakob Andersson är mittfältare, född 1999.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close