MotorNyheter

Uppehållet över för Jimmy Eriksson

Efter ett sex veckor långt uppehåll tar Jimmy Eriksson på nytt plats bakom ratten i sin Lamborghini Huracán GT3 i ADAC GT Masters den här helgen, när säsongens tredje deltävling äger rum på pittoreska F1-banan Red Bull Ring i de österrikiska Alperna.

– Faktum är att vi tog ett ganska stort steg framåt med bilen i Most senast, men vi fick aldrig chansen att visa det den helgen eftersom alla Lamborghini-bilar åkte på tuffare BoP-krav. Inför den här helgen har organisationen lättat lite på det igen, så det ska bli intressant att se hur vi står oss nu, säger han i ett pressutskick.

– Vi vet att vi fortfarande inte är där vi vill vara, men förhoppningsvis kan vi vara med i matchen – och framför allt slåss med de andra Lamborghini-teamen. Det är målet just nu.

Förra ADAC GT Masters-tävlingen arrangerades på tjeckiska Autodrom Most i slutet av april.

Jimmy Eriksson och förarkollegan Jonathan Judek slutade på 20:e plats i det 34 bilar stora startfältet i lördagens inledande race, där man tog målflagg som tredje bästa Lamborghini under en helg då den italienska sportbilstillverkaren på grund av tidigare framgångar hölls tillbaka av det så kallade Balance of Performance-reglementet.

I söndagens Race 2 svartflaggades den svensk-tyska Team Rosberg-duon sedan efter en incident i första kurvan. Bara två Lamborghini-bilar, i drift av det fabriksstöttade Grasser-teamet, korsade mållinjen i topp 20.

Foto: Team Rosberg

TIDSSCHEMA

ADAC GT Masters | Deltävling 3
Red Bull Ring (Österrike)

Torsdag 7 juni
Test

Fredag 8 juni
Fri träning 1: 10.25-11.25
Fri träning 2: 16.25-17.25

Lördag 9 juni
Kval 1: 08.45-09.15
Race 1: 13.15-14.15

Söndag 10 juni
Kval 2: 09.00-09.30
Race 2: 13.08-14.08

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close