FotbollTorns IF

Viktig seger för Torns IF mot Oskarshamn

Torns IF hänger kvar i toppen av Div 1 Södra när man under onsdagen besegrade Oskarshamns AIK med 2-1.

372 åskådare firade nationaldagen på Tornvallen när Torns IF tog emot Oskarshamns AIK i den tionde omgången av Div 1 Södra. Den strålande solen som har kommit till Skåne höll sig även i under onsdagen.

Inledningsvis var det inga heta målchanser som lagen bjöd på. Hemmalaget var något bättre, men bägge lagen hade ett bra försvar som höll motståndarna undan.

Torns IF tog i den 17:e minuten ledningen i matchen när Adam Olofsson nickar in bollen i mål efter en bra slagen hörna av Andreas Åkerlund.

Drygt tio minuter senare utökar Torns IF sin ledning till 2-0 när Astrit Seljmani får bollen centralt i banan och kan enkelt rulla in bollen bakom Filippos Sachsanidis.

Bägge lagen skapar några halvchanser i slutet av första halvlek, men några fler mål under de första 45 minuterna blev det inte.

I andra halvlek kom Oskarshamns AIK in i matchen och skapade en del chanser inledningsvis. Väl i den 55:e minuten får gästerna utdelning på sina chanser. Oskarshamns mål är likt det första. En hörna från vänster där Filip Jägerbrink hoppar högst och nickar in bollen bakom Philip Mårtensson.

Hemmalaget kommer in mer och mer i matchen och anfallaren Astrit Seljmani skapar en del chanser i andra halvlek, men har oturen med sig och lyckas inte få in sitt andra mål för dagen. En spelare som i övrigt är avstängd nästa match då han drog på sitt ett gul kort idag.

I slutet av matchen jagar Oskarshamn en kvittering, men Torns IF håller undan och tar tre viktiga poäng i toppstriden av Div 1 Södra.

Torns nästa match är på lördag när Tvååkers IF besöker Tornvallen. Matchstart klockan 16.00.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close