Lunds VKNyheterVolleyboll

Flobyspelare blir det andra nyförvärvet i Lunds VK

Lunds VK har gjort klart med herrelitlagets andra nyförvärv inför säsongen 18-19. Framtidslöftet Alfred Walthersson från Floby VK har skrivit ett ett-årsavtal med klubben.

Alfred har en mycket bra servemottagning och han kan spela både libero och spiker. I dagarna tar han studenten från Riksidrottsgymnasiet (RIG) i Falköping och fortsätter sedan sin elitkarriär i Lund.

– Jag ser väldigt mycket fram emot nästa säsong och att få träffa alla spelare och ledare, kommenterar Alfred Walthersson i ett pressutskick.

Herrelitlaget börjar ta form ordentligt och med förstärkningen med Alfred tar klubben ytterligare ett steg mot att etablera sig i elitserien.

– Vi är jättenöjda och glada att få hälsa Alfred välkommen till Lunds VK. Genom både sitt volleybollkunnande och sin seriösa inställning till träning kommer Alfred att bidra mycket till det elitprogram som klubben bygger, säger klubbchefen Stefan Sjöström.

Foto: NEVZA

I pressutskicket har Lunds VK ställt ett antal frågor till Alfred Walthersson:

Du avslutar i dagarna din utbildning vid Riksidrottsgymnasiet i Falköping och har nu signat för en fortsatt elitsatsning i Lunds VK. Stort grattis och varmt välkommen till Lunds VK! Hur går dina tankar just nu?

Tack så mycket! Roligt att få vara en del utav Lunds VK. Jag ser väldigt mycket fram emot nästa säsong och att få träffa alla spelare och ledare.

 Varför väljer du att flytta till Lunds VK?

Jag valde att flytta till Lunds VK för att det verkar vara en spännande och rolig satsning ni gör inför nästa säsong. Dessutom är det en stor klubb med många medlemmar och det är spännande och nytt för mig att flytta ner till Skåne.

 Vad förväntar du dig av säsongen som kommer och vad tar du med dig för erfarenheter från dina år i Falköping? 

Mina förväntningar av säsongen är att såväl jag som laget ska utvecklas och att slåss om slutspelsplatserna.  Det jag tar med mig från mina år på RIG är träningsviljan, att hela tiden vilja blir bättre och utvecklas så mycket som bara går.

 Berätta om dina styrkor som volleybollspelare?

Mina styrkor som volleybollspelare är servemottag samt teknisk. Jag är även bra lagkamrat där jag vill lagets bästa hela tiden samt  att jag är en glädjespridare både på och utanför planen.

 Vad är ditt mål till kommande säsong? 

Mitt mål är att etablera mig ännu mer som en elitspelare och att ha så kul som möjligt.

Fakta

Alfred Walthersson

Ålder: 19 år

Längd: 176 cm

Position: Libero/spiker

Spikehopp: 321 cm

Tidigare klubbar: Floby VK, RIG Falköping

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close