MotorNyheter

Gustav Malja vill närma sig eliten på Red Bull Ring

I premiären av Porsche Carrera Cup Deutschland i mitten av april slutade Gustav Malja åtta respektive sexa i de två race som kördes. Till helgen avgörs säsongens andra PCCD-deltävling på österrikiska Red Bull Ring, dit Malja beger sig med förhoppningar om att ytterligare kunna närma sig den etablerade Porsche-eliten.

– Det var två månader sedan premiären, men jag har kört två deltävlingar i Porsche Supercup sedan dess och känner mig därför väl förberedd. Dessutom hade vi ett test just på Red Bull Ring förra helgen där jag kunde bilda mig en bra uppfattning om hur banan är i Porschen, säger Gustav Malja i ett pressutskick.

– Kvalet blir viktigt, som vanligt och den här helgen blir det en ganska svår kompromiss. Det är många bilar till start, runt 35 stycken. Å ena sidan vill man få till ett fritt varv utan trafik, men å andra sidan vill man också ha draghjälp och slipstreaming på de långa rakorna här. Att hitta den balansen blir den stora utmaningen.

TIDSSCHEMA

Porsche Carrera Cup Deutschland
Deltävling 2 | Red Bull Ring (Österrike)

Fredag 8 juni
Fri träning: 14.30-15.30

Lördag 9 juni
Kval: 09.30-10.05
Race 1: 14.50-15.20

Söndag 10 juni
Race 2: 11.40-12.10

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close