HandbollNyheter

Tränare klar för Staffanstorps nya damlag

Tidigare har Skånesport skrivit om att Staffanstorps HK startar både damlag och herrlag till hösten.
Nu står det klart att Nils Lundqvist, erfaren ungdomsträträna damlaget.

Hedersordförande (tidigare föreningsordföranden) Micke Fogelström är mycket nöjd med valet.
– Vi känner att detta kommer att bli riktigt roligt, och det markerar också att vi är intresserade av att på sikt skapa både visioner och en spännande framtid för de tjejer som kommer ansluter. Vi hoppas också att de som eventuellt har varit tveksamma kring vår satsning nu är beredda att se oss som ett spännande alternativ till storklubbarna i närområdet.
– Nils får också möjligheten att forma en seniorverksamhet helt från början. Våra yngre tjejer får också förebilder för att kunna satsa på handbollen i Staffanstorp, vilket är en viktigt steg för föreningen.

Nils ska ha kvar Sknelaget flickor 03, men byter i övrigt stödjeben helt.
– Det ska bli skitkul! Jag har bara varit verksam i LUGI som tränare egentligen.
Vad blir den stora skillnaden? Att du får utforma dina egna tankar mer?
– Exakt, man är inte lika låst på samma sätt. Nu får jag forma det lite som jag vill, i samråd med spelarna förstås.
– Det är positivt att vi kan utforma förutsättningarna efter viljan och tankarna i laget. Jag vet inte ens hur många gånger i veckan vi ska träna. Vad är tanken hos tjejerna? Är visionen att gå upp direkt eller ska vi bara spela för att det är skoj? Min tanke är klar, men måste få med tjejerna också.
– Dessutom ska det bli kul med en mindre förening – jag tror att det blir lite mer familj utav det med bättre kontakt med de andra ledarna. I LUGI blir man mer en av mängden – och det är ingen kritik på något sätt, bara ett konstaterande att förutsättningarna är annorlunda.

Att komma in i ett nybygge är en av detaljerna som lockade Nils.
– Jag tror att det blir kul att bygga upp någonting nytt. Att både dam- och herrlag startas upp samtidigt kanske kan bidra till en positiv boost i byn och lite drag på matcherna om man bygger upp det rätt.
Vad ska du bygga ditt lag utav då?
– Klubben vill behålla sina spelare och de har en duktig 02-03-kull. De bästa där kanske sticker till elitklubbar och det kan vi inte hindra. Jag vill behålla dem som inte går till en elitförening – men ändå vill spela handboll.
– Nu på söndag ska vi ha ett möte där vi träffar spelarna som är intresserade. Jag hoppas på 20-25 personer och det är en bra start. Jag har lagt ut lite krokar hos spelare som jag hört ska sluta eller inte får kontrakt i exempelvis LUGI. Jag har även hört mig för hos en del äldre spelare och alla som är sugna är välkomna, hälsar Nils.

Läs även:

Staffanstorp startar både herr- och damlag

Relaterade artiklar

Back to top button
Close