FotbollMalmö FFNyheter

Tredje raka segern för MFF U19

Nu har MFF U19 kopplat greppet om en plats i höstens slutspelsserie. Bortavinsten med 3-1 över Ängelholms FF var den tredje raka segern.

I tur och ordning har MFF slagit GAIS med 6-0, Östers IF med 4-1 och nu alltså ÄFF med 3-1. Nio poäng och 13 mål på tre matcher.

_ Vi såg den här möjligheten och ska försöka fortsätta så här. Idag gjorde vi en riktigt bra förstahalvlek där vi släppte till väldigt lite bakåt och skapade rejält med chanser. Efter paus blev det inte lika bra och givetvis fanns risken att släppa in dem i matchen med mål på någon fast situation eller så. Men när 3-0 kom blev det rätt bekvämt, summerade MFF-tränaren Roland Larsson.

Ängelholms FF:s reducering till 1-3 kom i slutmiuterna på straff sedan MFF-målvakten Måns Ingvarsson hålit fast en motståndare.

MFF:s 3-0-mål gjordes av inhopparen Granit Rushiti och var det tredje forwardsmålet i matchen. 1-0 gjorde nämligen Tim Prica på ett skott i steget strax utanför straffområdet där målvakten inte hann reagera och 2-0 gjorde kedjekompisen Kevin Harletun.

Malmö FF ställde upp med följande lag:

Måns Ingvarsson – Victor Larsson, Noel Hansson, Johan Rapp, Yahya Kalley – Amel Crnalic, Samir Polozen, Amel Mujanic, Oscar Uddenäs – Kevin Harletun, Tim Prica.

Sedan gjorde MFF ett byte där Granit Rushiti ersatte Amel Crnalic. Då gick Rushiti in som forward bredvid Kevin Harletun, Oscar Uddenäs bytte kant och Tim Prica gick ner som yttermittfältare på Crnalics plats. Under den andra halvleken gjorde MFF ytterligare tre byten. Jakob Radgowski ersatte Oscar Uddenäs, Gustaf Winroth kom in istället för Amel Mujanic och Yasin El Harrab bytte av Tim Prica.

Nästa vecka spelar MFF U19 borta mot IFK Göteborg och Helsingborgs IF och sedan avslutar man med en hemmamatch mot Kalmar FF.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close