FotbollHelsingborgs IFNyheter

HIF-seger efter stark andra halvlek

Om den första halvleken var svag så var den andra dess antites. Efter tuff inledning kunde Helsingborg, anförda av Max Svensson, spela ut och knipa en stark seger mot Degerfors. 

Den första halvleken var lika färgstark som Degerfors helgråa ställ. Tempofattigt och en obefintlighet av målchanser var vad publiken på Olympia fick se. En spelare som har för vana att få spelsekvenser att spraka är Mamudu Moro. Yttern som varit en av Helsingborgs bästa spelare under säsongen, var tänkt att start matchen, men fick kliva av under uppvärmningen.

Moros ersättare, Alex Timossi, axlade manteln som publikfriare då han stod för ett hårt jobb och en inspirerad insats i matchen.

Efter drygt en halvtimmes spel blev matchbilden om möjligt dystrare – i alla fall för Degerfors. Anfallaren Erik Björndahl tacklade Andreas Landgren, i vad som inte såg ut som en allt för tuff satsning. Men domare visade ingen nåd och hivade upp det röda kortet åt Björndahl.

Med en man mer fick Helsingborgs spel ny fart, och strax före paus fick man också in ledningsmålet. Arni Runar Bjarnason arbetade in bollen i Degerfors straffområde. Därefter kunde han servera Max Svensson, varpå denne kunde placera in bollen till 1-0 för hemmalaget.

Svenssons mål i den 45:e minuten blev det sista som hände i den första halvleken.

I början av matchens andra hälft fortsatte HIF att trycka på. Tydligt var att Degerfors-spelarna påverkades av att vara en man mindre. Bortalaget såg ut att gå på knäna efter bara en liten stunds spel av den andra halvleken.

Ja, HIF tryckte på, och man var också nära väldigt nära att utöka sin ledning. Men istället skulle det bli Degerfors som skulle få jubla. Efter ett HIF-anfall uppstod ett kontringsläge för bortalaget. Sargon Abraham löpte sig fri med Pär Hansson och kunde, lika elegant som retfullt, chippa bollen över den utspringande HIF-målvakten. Målet var Abrahams 10:e för säsongen – en spelare som lär spela i Allsvenskan inom den närmsta framtiden.

Känslan var att Degerfors kvitteringsmål skulle ta musten ur HIF-spelarna. Men, mer eller mindre, direkt efter baklängesmålet kunde man åter se sig själva ta ledningen. Mikael Dahlberg vackra volley gav hemmalaget ledningen, och bara ett par minuter senare kunde Carl Johansson nicka in en hörna. Från 1-1 till 3-1 på bara ett par minuter, och ordningen var återställd på Olympia.

Fem minuter från slutet satte Max Svensson spiken i kistan med sitt andra mål för kvällen.

4-1 till Helsingborg innebär att laget klättrar upp på en tredjeplats i tabellen. I nästa omgång väntar en tuff bortamatch mot Halmstad BK på Örjans vall.

 

Joel Ask 

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close