FotbollKristianstads FC

Kristianstad vände och vann mot Husqvarna

Kristianstad låg under med 0-1 hemma mot Husqvarna. Men hemmalaget vände på steken och kunde vinna matchen med 3-1.

427 åskådare kom till Kristianstads Fotbollsarena under söndagseftermiddagen när hemmalaget Kristianstad FC tog emot Husqvarna FF i den elfte omgången av Div 1 Södra.

Inledningsvis var det en ganska avvaktande match där ingen av lagen direkt skapade något hett framför respektive mål.

Husqvarna tog i den 25:e minuten ledningen i matchen när Adam Fägerhag med en krossboll lägger bollen till Dijan Vukojevic som i sin tur lägger bollen vidare till målskytten Ryan Binns. Binns får till en bra bana på bollen och lägger den i krysset bakom en stillastående Joel Hallgren.

Kristianstad får i den 29:e minuten en hörna från höger som elegant skickas in till Andréas Grahm som tar ner bollen och lägger in den i mål, men domaren Joakim Östling menade på att det var handboll och därmed frispark för gästerna.

Men ett mål skulle hemmalaget få, nämligen i den 40:e minuten och återigen via hörna. Yonathan Getachew lägger in bollen centralt i straffområdet där Paulo Ippolito nickar in bollen.

I andra halvlek är Kristianstad det bättre laget och skapar flest chanser.

I den 70:e minuten tar hemmalaget rättvist ledningen i matchen när Yonathan Getachew med en snygg lyftning lägger bollen till en springades Ahmed Hassan Ahmad som sätter 2-1 bakom Fredrik Claesson.

Med tio minuter kvar av matchen får Andréas Grahm skrivas in i matchprotokollet när han sätter matchens fjärde mål. Maximiliano Cabana släpper bollen ute på högerkanten till André Kamp som gör ett fint inlägg till Grahm som skarvar bollen in i mål.

Just Andréas Grahm har några fler lägen att göra mål på, men fick nöja sig med ett mål idag.

Tre poäng för Kristianstad som går upp på 14 poäng.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close