Eskilsminne IFFotbollLunds BK

Lunds BK bröt Eskilsminnes segersvit – vinst i derbyt

Lunds BK vann skånederbyt mot Eskilsminne IF med 3-2.

352 åskådare kom till Harlyckans Idrottsplats för att se skånederbyt mellan Eskilsminne och Lund i den elfte omgången av Div 1 Södra. Eskilsminne är inne i en bra form och kom inför mötet med fyra raka segrar, medan Lunds BK har vunnit två matcher på de fem senaste matcherna.

Lunds BK fick en drömöppning i matchen. Redan i den femte minuten tog man ledningen i matchen när Eskilsminne slarvade med sitt uppspel, Lund bryter bollen och vänder spelet. Andreas Birgersson lägger in bollen till Admir Osmancevic som i sin tur lägger den vidare till Noraollah Amiri som lägger in ledningsmålet bakom Pontus Löfvenmark.

Drygt tio minuter senare kommer matchens andra mål när Lunds BK sätter 0-2. Lund driver upp spelet centralt i banan och Kristian Mjörnman klackar bollen vidare till Andreas Birgersson som enkelt sätter sitt tionde mål för säsongen.

Eskilsminne IF hade inte mycket i första halvlek. Den bästa målchansen kom i den 24:e minuten när Filip Egger lägger in bollen i straffområdet och väl där nickade Robin Hofsö precis över ribban.

I övrigt var det inte mycket chanser som skapades i första halvlek och de första 45 minuterna slutade 2-0.

Redan två minuter in i andra halvlek reducerar Eskilsminne till 1-2 när Dennis Olsson lägger in bollen centralt från vänster, i mitten får Robin Hofsö ingen träff och bakom Hofsö finns Emil Åberg som trycker in bollen bakom Marcus Norman.

Eskilsminne var det bättre laget i andra halvlek och skapade också flest chanser.

Väl i den 63:e minuten kvitterade hemmalaget till 2-2 när Filip Egger driver upp spelet ute på högerkanten, lägger bollen till Emil Åberg som kommer in centralt i banan, trycker till bollen med sin vänsterfont, ett skott som är hårt slaget och trillar in i Lunds BK:s mål. Åberg gjorde därmed sitt åttonde mål denna säsong.

I den 77:e minuten får Lunds BK ett gyllende läge att göra mål på när Kristian Mjörnman når bollen högst i straffområdet och nickar mot mål, men Pontus Löfvenmark får handen på bollen och tippar den över ribban.

Bara två minuter senare tar Lunds BK ledningen på nytt i matchen när André Strandberg lägger bollen till Martin Johansson som hittar Andreas Birgersson i bortre delen av straffområdet som skickar in matchens femte mål.

Just Birgersson har bara minuten senare ytterligare ett läge när han kommer fri mot Pontus Löfvenmark men skjuter utanför.

Eskilsminne jagar därefter en ny kvittering i matchen, men Lunds BK håller undan och tar tre poäng i dagens match. Lunds BK går därmed upp på 17 poäng och en sjundeplats medan Eskilsminne är kvar på en femteplats.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close