FotbollMalmö FFNyheter

Lyckad landslagsdebut för MFF:s Laorent Shabani

MFF-lärlingen Laorent Shabani fick spela från start i sin allra första landskamp för Albaniens U21.

– Ett riktigt skönt besked. Det visar att jag är med och konkurrerar och sedan fick jag starta igen i nästa landskamp ett par dagar senare, berättar Laorent Shabani som precis kommit hem efter veckan i Albanien.

Därför kommer han inte att vara på plats när MFF imorgon drar igång träningen igen efter uppehållet.

– Jag har fått ledigt fram till fredag.

Den 5 juni mötte Albanien Vitryssland och vann med 3-2. Den 8 juni var det en ny match mot samma motstånd och då blev det 1-1. Laorent Shabani spelade 85 minuter i match nummer ett och 80 i match nummer två. Dessutom var han ytterst nära att göra mål i 3-2-machen, det var bara en riktigt bra räddning av den vitryska målvakten som stoppade honom från att näta i sin debut.

– Jag fintade en spelare och drog till med vänstran. Men det var en helt okej räddning, säger Laorent.

Insatserna i Vitrysslandmatcherna bör ha ökat MFF-talangens chans att i höst bli uttagen när Albanien ska fortsätta EM-kvala mot Spanien (två matcher) och Estland.

– Det hoppas jag på. Jag tyckte att det stämde helt okej för mig och jag fick ju mycket speltid.

Dessutom på en ovan position. Egentligen skulle Laorent Shabani ha spelat på sin vanliga position på vänsterkanten på mittfältet, men det blev en sen ändring.

– Ett par spelare saknades. Förbundskaptenen frågade om jag kunde tänka mig att spela central mittfältare och så blev det. Fast det är fortfarande kanten eller tia som gäller även om det är bra för mig att kunna konkurrera på fler positioner, säger Laorent Shabani och berättar att axelskadan som ett tag i våras ställde till det för honom numera inte besvärar honom alls.

Och formen är på samma nivå som före skadan.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close