Lunds VKNyheterVolleyboll

Lunds VK förlänger med viktig spelare

Lunds VK har kommit överens med Oskar Borna om en förlängning över kommande säsong. Oskar, en av elitseriens mesta allroundspelare, gjorde ett stort avtryck i serien och i laget förra säsongen.

Med framgång spelade han center, passare och högerspiker och bevisade vilken mångsidig spelare och lagspelare han är.

– Vi är superglada att Oskar fortsätter i moderklubben, säger klubbchefen Stefan Sjöström i ett pressutskick.

– Oskar tillhör den så viktiga stommen i truppen från förra säsongen och har varit en del av klubbens elitprogram från starten. Vi minns nog alla Oskars fantastiska avslutning i elitseriekvalet där han vinner poängligan i stor stil och snittade 6,2 poäng per set. Imponerande, och med erfarenheten från första säsongen i elitserien blir det spännande att följa Oskar och hela lagets fortsatta utveckling, fortsätter Sjöström.

Fakta

Oskar Borna

Ålder: 22 år

Längd: 187cm

Position: Spiker/passare

Spikehopp: 340cm

Tidigare klubbar: Lunds VK

Foto: Stefan Sjöström

I pressutskicket har Lunds VK även ställt ett antal frågor till Oskar.

Du har nyss avslutat din första elitsäsong och nu signat för en fortsatt elitsatsning i Lunds VK. Jätteroligt! Hur går dina tankar just nu?

Det känns jättekul! Förra året var en tuff säsong där vi fick uppleva nivån i elitserien med ett ungt och oerfaret lag. Denna säsong är vi ute i god tid vad gäller rekrytering och vi har redan ett flertal riktigt duktiga spelare som har skrivit på.

Varför väljer du att fortsätta i Lunds VK? 

Jag är född och uppvuxen i Lund och har spelat i Lunds VK hela mitt liv. För två år sedan började jag studera till civilingenjör på LTH vilket jag har kombinerat med volleyboll. Att kombinera studier med elitidrott fungerar mycket bra. Det ställer krav på disciplin och planering men kombinationen resulterar också i mycket positivt. Nytt för denna säsong är att veckomatcherna är borttagna vilket förbättrar situationen ytterligare.

Vilka erfarenheter tar du med dig till nästa år från debutåret i elitserien?

Vi är ett ungt lag med god potential. Förra året debuterade flera av oss i elitserien och trots att vi har spelat volleyboll i flera år så är det något nytt att spela i elitserien. Avsaknaden av rutin har varit ett faktum så att ha Faeez Alloush i laget kommer betyda väldigt mycket då han är en fantastisk volleybollspelare men även då han kan bidra med mycket rutin.

Vad är ditt mål till kommande säsong?

Mitt personliga mål är att utvecklas så mycket som möjligt och i största mån möjlig bidra till laget volleybollmässigt men även socialt.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close