FotbollMalmö FFNyheter

MFF tvekade inte att sparka Sarfo

Idag blev det officiellt att MFF med omedelbart verkan sparkar Kingsley Sarfo.

Därmed valde man att inte avvakta ett överklagade och beslut i Hovrätten, där teoretiskt sett domen på två år och åtta månaders fängelse plus utvisning kan ändras.

– Det här baseras ju inte bara på domen utan på helhetsbilden. Sammantaget var det ett beslut vi ansåg oss kunna ta nu och det gjorde vi igår, säger MFF.s VD Niclas Carlnén (bilden).

– Han är inte anställd längre och det meddelade vi honom i morse, via advokaten. Vi ville inte gå ut med nyheten innan vi hade gjort det.

Redan tidigare hade MFF upphört med löneutbetalningarna. Det gjorde man redan i februari.

– Och det baserade vi ju på att han inte varit här utan suttit häktad.

Kan du förstå en supporter eller medlem som säger att ni kunde gjort det här ännu tidigare, ifall det nu inte enbart är domen ni baserar beslutet på?

– Det är som sagt den sammantagna bedömningen som gäller och då har vi tyckt att vi inte kunnat göra det tidigare. Sedan är det klart att det finns två lägen här. Det ena är känslobaserat och då kan man känna att man vill agera mycket tidigare för att man tycker att det som gjorts är så fel, det andra läget är det mer faktabaserade där vi ska göra rätt som arbetsgivare och så vidare. Vi försöker hela tiden att utgå från fakta, särskilt när det är så pass allvarligt.

Malmö FF går nu vidare med att kräva att Kingsley Sarfo återbetalar den sign on-bonus han fick när han skrev på för klubben. På hemsidan och i pressmeddelandet man skickade ut på förmiddagen idag sägs att MFF inte bara kommer att agera mot spelaren för att tillvarata föreningens ekonomiska intressen utan även mot hans tidigare klubb IK Sirius.

Där vill Niclas Carlnén av juridiskt uppenbara skäl inte gå in på några detaljer.

– Jag kommenterar inte det just nu.

Är det troligt, eller möjligt, att det slutar med en förlikning?

– Det vill jag inte kommentera. Vi har precis påbörjat den formella diskussionen. Mer än så vill jag inte säga, betonar Niclas Carlnén.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close