FotbollHusie IFNyheter

Husie IF flyttar upp tre unga spelare från U16-laget

Husie IF fortsätter att satsa på sina egna unga spelare. Nu är det klart att ytterligare tre talanger från U16-laget lyfts upp i A-truppen.

– Det gör vi för att de presterat så bra i U16 att de förtjänar chansen, säger tränaren Blerim Mullici.

Efter elva spelade omgångar i division 5 västra är Husie IF med i toppstriden. Och det är jämnt. Avståndet mellan seriedaren Furulunds IK och femman Borstahusens BK är bara fyra poäng. Husie är trea två poäng bakom Furulund. I det läget hade många klubbar satsat på etablerade förstärkningar, men Husie IF flyttar istället upp ytterligare tre talanger från U16.

– Målet är att vi ska vara med i toppen hela vägen, men samtidigt är vi konsekventa. Vi ska satsa på våra egna ungdomar och när de är mogna ska de få chansen. betonar Blerim Mullici.

Spelarna som flyttas upp är försvararen Tarik Dzanic, mittfältaren Markus Westerlund och anfallaren Roberto Garrido Stifanic. Alla tre är 16 år och de börjar träna med A-laget efter sommaruppehållet. Westerlund har dock redan gjort mål i A-laget. Han debuterade i DM när Husie IF mötte Rosengårds FF och gjorde båda målen när Husie förlorade med 2-3.

Efter uppflyttningen av Dzanic, Westerlund och Garrido Stifanic har Husie IF en 15-åring (Elias Olsson), fem 16-åringar, en 17-åring och ytterligare fyra spelare yngre än 20 år i seniortruppen.

Innan det är dags för sommaruppehåll kommer Husie IF att möta toppkonkurrenten AIF Barrikaden och Billeberga GIF.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close