FotbollMalmö FFNyheter

Viktig bortaseger för MFF U19 mot IFK Göteborg

Kevin Harletun gjorde båda målen när MFF U19 besegrade IFK Göteborg med 2-1 på Kamratgårdens hybridgräsplan.

Det första målet kom på straff efter hands, innebar 1-0 och den ledningen stod sig till pausen.

Det andra målet avgjorde matchen sedan IFK Göteborg haft en bra period i början av den andra halvleken och kvitterat till 1-1.

– De kom ut bra efter pausen och just då hade vi rätt dåligt passningsspel och agerade lite ängsligt och slarvigt. Men vi lyfte det igen och sista 20 minuterna var det vi som dominerade och skapade fler chanser än den Kevin satte, berättar MFF-tränaren Roland Larsson.

– I den första halvleken var vi det klart bästa laget och ledningen var motiverad.

MFF hade ändrat lite i elvan och ställde upp så här från start:

Mathias Nilsson – Victor Larsson, Noel Hansson, Johan Rapp, Yahya Kalley – Amel Crnalic, Samir Polozen, Melker Nilsson, Oscar Uddenäs – Granit Rushiti, Kevin Harletun.

Efter första 45 ersatte Tim Prica Granit Rushiti och sedan bytte MFF även in Amel Mujanic för Oscar Uddenäs, Yasin El Harrab för Melker Nilsson, Noah Tillberg för Amel Crnalic och Gustaf Winroth för Kevin Harletun.

Därmed var det bara Albin Sundgren och målvakten Måns Ingvarsson som satt kvar på bänken hela matchen.

Bäst i laget var Kevin Harletun, inte bara för de två målen.

Tack vare segern avancerade MFF U19 till tredje plats i tabellen och nu ska mycket till för att laget ska missa en plats bland de sju första och en plats i slutspelsserien i höst. De sju bästa från norr- och de sju bästa från söder-serien samlas då i en enda nationell serie, vilket är nytt för i år.

Malmö FF har kvar att möta Helsingborgs IF och Kalmar FF. HIF har redan missat chansen till en topp 7-plats. Kalmar FF ligger över strecket. Resultatet i den avslutande hemmamatchen mot Kalmar FF kommer även att räknas i U21-serien.

– Det ser bra ut, summerar Roland Larsson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close