FotbollMalmö FFNyheter

Sjätte raka segern för MFF U19 – 3-0 mot HIF

MFF U19 vann med 3-0 borta mot Helsingborgs IF. Det var den sjätte raka segern för MFF, som därmed i praktiken säkrade en plats i höstens rikstäckande slutspelsserie.

Johan Rapp nickade in 1-0 på hörna i den första halvleken.

I den andra ökade Amel Mujanic till 2-0 och i slutminuterna gjorde inhopparen Granit Rushiti 3-0 (bilden).

– Vi stod upp bra i den första halvleken trots att vi då egentligen gav dem lite för stort utrymme. I den andra gjorde vi 25 minuter som var riktigt, riktigt bra. HIF bjöd verkligen gott motstånd och hade sju eller åtta 99:or i laget, bland andra Mattias Almeida. Vi hade en. Men våra unga spelare har växt in i serien och det är viktigt att vara med bland de sju bästa och spela i rätt serie i höst, betonade MFF-tränaren Roland Larsson.

Helt klart är det inte trots att MFF avancerat till tredje plats. Åtskilliga lag ska dock gå ikapp och förbi och IFK Göteborg, som ligger precis under strecket är sex poäng efter MFF och har en rejält mycket sämre målskillnad (plus 5 mot MFF:s plus 20). MFF U19 har en match kvar (hemma mot Kalmar FF), IFK Göteborg har två (GAIS och Öster). HIF hade redan före matchen mot MFF bränt chansen att ta en topp 7-plats.

MFF ställde upp med följande elva:

Mathias Nilsson – Albin Sundgren, Noel Hansson, Johan Rapp, Yahya Kalley – Amel Crnalic, Amel Mujanic, Samir Polozen, Oscar Uddenäs – Tim Prica, Kevin Harletun.

Efter 45 minuter byttes Melker Nilsson in istället för Samir Polozen och innan matchen var över hade Victor Larsson, Gustaf Winroth, Jakob Radgowski, Yasin El Harrab och Granit Rushiti också fått speltid.

En som glänste var Oscar Uddenäs, född 2002.

– Oscar är en mycket intressant kantspelare. Under vår mycket fina 25-minutersperiod gjorde han massvis med bra grejer, berömde Roland Larsson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close