FotbollLunds BK

Måltipslaget slog till igen

Måltipsspelarnas bästa vän, Lunds BK, klättrar i tabellen efter 3-2 hemma mot Utsiktens BK.
– Vi är otroligt ojämna, men det var skönt att vi fick med oss tre poäng, säger tränare Stefan Jansson.

Lunds BK hakar på i toppen, fyra poäng efter en trio på 24 poäng, och fortsätter att bjuda en fåhövdade publiken på Klosterskogens IP på god underhållning.
Vad sägs om följande facit de fyra senaste hemmamatcherna:
6-3 mot Åtvidaberg.
4-5 mot Oskarshamn.
4-2 mot Karlskrona.
Och nu 3-2 mot Utsikten.
Innan dess har de spelat 1-2 mot Torn och 2-2 mot Grebbestad…

Mot Utsikten, en av seriens mest negativa överraskningar i förhållande till förväntningar innan serien, såg det ut att vara avgjort redan i halvlek.
Gustav Hillstedt, för dagen till vänster i anfallskedjan istället för på en mer begränsande vänsterbacksplats, gjorde 1-0 fint framspelad av Admir Osmancevic. Samme Hillstedt, bäst på banan, ordnade kort senare en straff som Andreas Birgersson förvaltade till 2-0. Birgersson såg därefter till att befästa ledningen i skytteligan genom att göra 3-0 kort innan paus.
– Vi gjorde en kanonhalvlek och hade bud på fler mål till och med, säger Jansson.

Vad som hände efter de första 45 minuterna är oklart, men gissningsvis petade någon i lättare doser av kvalitetsvalium i hemmaspelarnas vattenflaskor. Ty till andra halvlek skulle LBK försöka spela på resultatet.
Det har slutat illa förut och höll på att göra det igen.
Rörliga som betongkolosser stod Lundensarna och tittade på när Utsikten gjorde 3-1 på hörna och efter det tilltag passiviteten ytterligare. 3-2 kom på straff några minuter senare och kvitteringen kändes lika ofrånkomlig som ångesten i en tandläkarväntrum.

Jansson tvingades till tidiga byten. in med Möller och Overgaard och Mjörnman. In med rutin, trygghet och ny energi. In med vassare armbågar, snabbare ben och mer självförtroende.
Det gav resultat.
LBK skapade chanser att döda matchen och Utsikten skapade chanser att utjämna, men inget av lagen förmådde göra fler mål.

Lunds BK är i och med segern fortsatt tabellsjua, men eftersom samtliga lag över dem i tabellen vann eller spelade oavgjort så blev den främsta nyttan i det avseendet att man hakar på rätt sida av serien som mer och mer delas upp i två halvor.
På onsdag tar LBK emot serieledande Mjällby på Klostergården – de två lag som producerar mest mål av alla i serien. 00 då och undertecknad lovar att cykla till jobbet i speedos.

Intervjuer med Hillstedt och Jansson, i videoformat minsann, publiceras under söndagen när vår kameraman varit ute på sin löprunda. Han siktar på milen, så det lär ta ett tag.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close