FotbollMalmö FFNyheter

Snabba och lugnande besked om Andreas Vindheim

MFF ägnade en stor del av dagens träning åt tvålagsspel över hela planen. Mot slutet fick Andreas Vindheim kliva av och få behandling, men fysioterapeuten Jesper Robertsson kunde snabbt ge lugnande besked.

– Han var bara väldigt trött. Vi såg det komma därute, att han började trampa luft. Så det blev naturligt att sätta stopp där.

Det var mindre än en vecka sedan den norske ytterbacken fick klartecken att lämna rehab-tiden och gå in i full träning efter sin knäskada. Löpband, styrka och individuell träning är en sak, spel en annan. Därför var det absolut inte oväntat. Man kan till och med vända på det och säga att Vindheim hängde med oväntat länge.

– Andreas har haft en intensiv första vecka i full träning och orkat mer än väntat. Men han är ju alltid en av dem som springer mest.

Tvåmålsspelet höll dessutom hög intensitet. Det satsades hårt och tempot var bra. Västlösa vann med 2-0 efter mål av Alexander Jeremejeff och Felix Konstandeliasz. Samuel Adrian gjorde många riktigt bra saker på mitten.

Markus Rosenberg var inte med på träningen. Han hade fått ledigt av privata skäl (inviger sin padelanläggning i Höllviken idag). Saknades gjorde även U21-landslagstrion Franz Brorsson, Carlos Strandberg och Isak Ssewankambo.

De var på plats, men inne i gymmet.

Precis som på torsdagen och fredagen tränade Malmö FF inne på Malmö stadion. På onsdag nästa vecka väntar Uwe Röslers första träningsmatch, mot Molde FK (klockan 11.00). Det matchförberedande passet inne på Stadion på tisdagen är stängt. Måndagens pass är än så länge inlagt på hybridytan. IFK Malmö spelar division 2-fotboll på Malmö stadion på måndagskvällen.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close