FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Läge för MFF-revansch mot Cork

UEFA har hastigt och lustigt återgått till de geografiska lottningsgrupperna i morgondagens Champions League-kvallottnng – och dessutom redan släppt grupperna.

Det innebär att MFF kommer att lottas mot något av följande lag:

Vikingur från Färöarna.

Crusaders från Nordirland.

Cork City från Irland.

Valur från Island.

Vinnaren i förkvalet den 26-29 juni där La Fiorita från San Marino, Santa Coloma från Andorra, Lincoln Red Imps från Gibraltar och Drita från Kosovo deltar.

Sju av lagen ska MFF besegra alla dagar i veckan.

Cork City ger kalla kårar eftersom de flesta minns vad som hände 2004 när MFF lyckades åka mot de irländska mästarna. Efter det har Cork även slagit ut Djurgårdens IF och BK Häcken i det internationella cupspelet.

Med tanke på Malmö FF:s otur i de senaste lottningarna är det väl lika bra att kallt utgå från att det blir svenskdödaren Cork City.

Men då är det viktigt att komma ihåg att Cork också är ett lag som Malmö FF ska slå, i alla fall sju gånger av tio.

Att man inte klarade det i någon av de två matcherna 2004 är fortfarande en extrem plump i MFF:s internationella protokoll. Jag kommer aldrig att glömma hur uselt MFF var framförallt i 0-1-förlusten på hemmaplan (efter 1-3 borta). Det var givetvis ett resultatmässigt fiasko. Men spelmässigt var det faktiskt ännu sämre, inte minst med tanke på vilken startelva MFF hade. Av de över 2 000 MFF-macher jag sett är det en av de tre sämsta insatserna, kanske till och med den allra sämsta.

MFF lyckades förlora mot Cork City med följande elva spelare: Mattias Asper, Olof Persson, Daniel Majstorovic, Joseph Elanga, Jon-Inge Höiland, Patrik “Bjärred” Andersson, Thomas Olsson, Hasse Mattisson, Afonso Alves, Niklas Skoog och Darko Lukanovic. Under matchens gång bytte tränaren Tom Prahl in Jon Jönsson, Tobias Grahn och Glenn Holgersson.

Det är ett lag som skulle slagit Cork tio gånger av tio.

Därför hade en lottning mot Cork City varit en rätt bra chans för MFF att ta en välkommen revansch.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close