Nyheter

Misstanke om anlagd brand på Fair play-stadion

Strax innan kl 13 under söndagen så började det att brinna på Fair Play Stadion och anläggningen utrymdes med totalt cirka 50 personer närvarande. Ingen person kom till skada och brandkåren var snabbt på plats med ett stort antal brandmän och totalt tio brandbilar.

Man vidtog effektiva och smarta åtgärder direkt och redan efter tre-fyra timmar hade brandkåren full kontroll över läget och branden var släckt. Branden uppstod på bana 12 (multisportbana) vid den invändiga väggen längs Trollenäsgatan och tog full fart och rökfyllde bana 9-12 samt gymmets lokaler på ovanvåningen.

Branden är polisanmäld och polisen utreder ärendet och det finns en tydlig misstanke om att branden kan vara anlagd. Skadorna på anläggningen är relativt begränsade men det kommer att krävas en rejäl sanitetsinsats med start redan under söndagskvällen för att få hela anläggningen i perfekt skick igen. Väktare fanns på plats under natten för att säkra anläggningen för intrång.

Bana 1-8 öppnade som vanligt idag kl.08.00. Bana 9-12 är avstängda för spel t o m tisdag kväll. Nytt beslut kring när dessa banor öppnas igen sker senast under tisdagen. När det gäller gymmets lokaler så öppnas dessa preliminärt kl.12.00 idag – läs mer på Nordic Wellness hemsida.

– Stort tack till brandkåren för ett synnerligen effektivt arbete och jag vill också passa på att tacka all personal, medlemmar och styrelse för deras insatser idag, säger en lättad klubbchef Janne Immonen efter gårdagens allvarliga händelse.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close