HandbollNyheter

Skånskt handbollsymposium får ny form

Den 18-19 augusti arrangerar Skånes Handbollsförbund ett konvent i två dagar, som bygger vidare på det symposium som ägde rum i fjor.
– Det blev uppskattat, men för tungt, förra året. Nu delar vi upp allt i två delar under två dagar. Först teori och sedan praktik, säger Micke Ekdahl (bilden), på Skånes Handbollsförbund.

Konventet vänder sig mot alla; för barn, ungdomar och föräldrar och temat lyder “Hur förstår vi sporten handboll?”
– Vi börjar med en teoretisk dag på Quality View Hotel i Malmö för att sedan följa upp med en praktisk dag i Baltiskan.
Vilka är dragplåstren?
– Alltså, vi har föreläsare i världsklass! Först kommer Tomas Axnér pratar om ungdomar som vill uppåt – hur hanterar man barn som verkligen vill satsa på handbollen?
– Johan Fallby, idrottspsykolog i bland annat FC Köpenhamn och som har skrivet boken “Gör det bättre själv om du kan”, kommer att prata om utvecklingsmiljön. Vad krävs för att bli välutbildade handbolsspelare?
– Dessutom har vi Thomas Fogdö som pratar om möjligheter. Hur ska vi kunna se möjligheter istället för hinder i allt vi gör.

Henrik Johnsson är moderator och konferencier, en herre med handbollsbakgrund.
– Jag har själv tränat honom en gång i tiden. Han är väldigt engagerad och kunnig, säger Ekdahl.
– På lördag kväll vankas det middag på hotellet med paneldebatt – min tanke är att vi ska prata om föräldrarrollerna när det blir mer pengar i idrotten, som leder till press för ungdomarna.

Under söndagen flyttar eventet in i Baltiska Hallen.
– Torbjörn Klingvall, som ligger bakom en ny spelarutbildning, inleder. Tomas Forsberg kommer att köra ett praktikpass kring hur man jobbar med målvakter. Därefter kommer Mats Mejdevi, som är verksam i Danmark och bland annat varit OS-tränare för gymnastiklandslaget, att förklarar hur man jobbar med kroppen – om vad som är lämpligt och nödvändigt.
Ekdahl sammanfattar:
– Allt handlar om att skapa en bättre miljö för barn och ungdomar. deltagarna kommer att få mängder med redskap med sig hem.
– Arrangemanget bygger vidare på det som gjordes 2017. Då hade vi en dag då vi körde allt teoretiskt, men det blev tungt. Så vi lättar upp det och kör över två dagar.

Detaljerat schema och anmälningslänk.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close