Nyheter

U21-landslaget EM-kvalar i Helsingborg

I höst får helsingborgarna återigen chansen att se Sveriges U-21 landslag när de spelar EM-kvalmatch mot Turkiet på Olympia.
– Städerna har gjort ett aktivt och bra jobb för att få matcherna till deras arenor. Det kommer bli bra matcher där, säger Christian Thunholm, projektledare, Svenska Fotbollförbundet.

Sverige kämpar om förstaplatsen i gruppen vilket skulle innebära direktkvalifikation till EM i Italien nästa år. Den 11 september spelar de landskamp mot Turkiet på Olympia, en arena som landslaget har goda minnen från tidigare kval:
– Vi har hittills spelat två matcher på hemmaplan i kvalet – i Falkenberg och Helsingborg. De matcherna har vi vunnit med 4-1 och 3-0 så det känns väldigt bra att återvända till arenorna i höst när EM-kvalet fortsätter på hemmaplan, säger U21-landslagets förbundskapten Roland Nilsson.

Att matchen äger rum i Helsingborg är ett resultat av Helsingborg Convention & Event Bureaus arbete med att aktivt värva evenemang till staden.
– Vi har en bra relation med Svenska Fotbollsförbundet som vi byggt upp under en längre tid. Att de återigen valt att förlägga en kvalmatch i Helsingborg vittnar om detta. Det är roligt att både helsingborgaren och andra fotbollsintresserade i vår region får en möjlighet att uppleva framtidens fotbollsstjärnor live på Olympia, säger Johan Lundell, ansvarig för Helsingborg Convention & Event Bureau.

Det är den tredje gången som U21-landslaget spelar i Helsingborg, under 2017 spelade de en träningslandskamp mot Danmark och en EM-kvalmatch mot Malta på Olympia.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close