Nyheter

VM-historia: Sverige och UEFA

Nu är det äntligen dags för VM i Ryssland, och för första gången sedan VM i Tyskland 2006 ska Sverige vara med och spela. Det är en fantastisk framgång för laget, och vi är säkra på att många svenskar beger sig österut för att stötta sina hjältar. Enligt aktuella VM-odds 2018 har Sverige inte särskilt stor chans att vinna turneringen, då oddsen för tillfället är 151.00. Om svenskarna ändå skulle lyckas blir det en otrolig överraskning, i samma klass som när Grekland vann EM 2004.

Förhoppningarna är höga på att Sverige ska gå vidare från grupp F, där vi även hittar Sydkorea, Mexiko, och de regerande världsmästarna Tyskland. Som förväntat är tyskarna favorittippade att vinna gruppen, och det faktum att oddsen är 1.06 vittnar tydligt om lagets styrka. Sydkorea verkar vara det svagaste av de fyra lagen, så allt talar för att kampen om andraplatsen kommer ske mellan Sverige och Mexiko. Oddsen för att Sverige går vidare från gruppspel är 2.10, medan oddsen för Mexikos del är 1.83. Oavsett hur matchen går är vi övertygade om att det kommer bli en riktig nagelbitare som drar tittarna till sig!

Just nu genomgår det svenska landslaget en övergångsperiod. Efter att Zlatan Ibrahimović dragit sig tillbaka från den internationella fotbollen har en del frågande röster höjts, men framtiden ser onekligen ljus ut. Forsberg verkar ta över Zlatans roll i rampljuset, och presterar fortsatt bra i såväl sin klubb som i landslaget. Om Sverige ska lyckas i Ryssland kommer han utan tvekan behöva fortsätta med detta. Eftersom det ändå inte finns något att förlora hoppas vi att 2018 blir året då Sverige återgår till forna tiders storslagenhet. Kanske kan vi återupprepa 1958 års bravad och hamna på andraplats, eller kamma hem tredjeplatsen precis som i VM 1950 och 1994?

Vill du ta reda på hur Sverige står sig mot resten av världen, eller vad oddsen är för svenska framgångar i Ryssland? Spana in vår infografik för att ta reda på mer, och glöm inte att berätta för oss vad du tycker!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close