skanesport_desktop-panorama-1

FotbollHelsingborgs IFNyheter

Ctrl-C Ctrl-V när HIF tappade poäng i Varberg

3-3 2017.
3-3 2018.
Återigen blev det en vilda västern-match när Helsingborgs IF gästade Påskbergsvallen.

I fjor tappade HIF en 0-3-ledning till 3-3 borta mot Varberg.
Den här gången räddade laget upp ett 2-0 och 3-1-underläge i samma stad – och var sånär från att få med sig samtliga tre pinnar.

De hade gått lite drygt två minuter när Fredrik Liverstam gav bort bollen i ett uppspel. Några sekunder senare hade hemmalaget tagit ledningen. Det blev en start som, om inte lamslog, så åtminstone kraftigt bedövade HIF.
Bottenlaget Varberg, med fem raka förluster och flera viktiga spelare på skadelistan, skulle dessutom få gå till pausvila med 2-0-underläge. Strax innan paus kunde Beqaj ta emot ett höööögt inlägg i straffområdet, Liverstam hölls enkelt undan varpå han vred till och slog in bollen från nära håll.

Till andra halvlek kom HIF ut som ett nytt lag.
Varberg också för den delen.
HIF började brodera sig fram enklare, fler tog bättre löpningar och mot ett passivt Varberg som började maska nästan direkt fick Max Svansson utdelning först.
Med ett chip-skott av sandwedge-karaktär placerades 2-1-reduceringen vackert in.
2-2 såg ut att komma kort senare, men helt sopren från sex-sju meter lyckades Bjarnason skjuta rakt på den gamle HIF-keepern Matt Pyzdrowski.

Varbergs trŠänare Joakim Persson och Helsingborgs trŠänare Per-Ola Ljung.

Av HIF är det mycket som man kan begära mer utav. Bjarnasons ärkemiss kunde ha kostat matchen. Och nytt slarv i uppspelsfasen när kvitteringsjakten var som mest intensiv kunde ha kostat matchen.
På en omställning kontrade Varberg i 3-1 när Calle Johansson inte hann med i svängarna i en duell med Joakim Lindner. Slarv slarv slarv.

Nu krävdes både inställning och individuell skicklighet för att kunna få med sig poäng hem och luttrade HIF-supportrar från den här säsongen kanske inte hade mycket hopp just därför – men den här halvleken visade Helsingborgarna prov på just det.
Bara sex minuter efter 3-1 peggade Darijan Bojanic upp vid halvmånen utanför straffområdet. En perfekt bredsida senare låg 3-2-reduceringen i nätmaskorna. Minst lika snyggt som Max Svenssons strut!

Återigen fanns det en tro hos HIF-spelarna och återigen skulle Andreas Landgren på lämna Varberg som målskytt, den här gången efter att ha bytts in från bänken.
På en halvvolley från straffområdslinjen med ordentlig press i touchade bollen på folk och letade sig in i bortre gaveln.
Landgren hade en smaskens-läge i slutminuten att skicka in ytterligare en boll, men den här gången rullade bollen en decimeter utanför stolpen.

För HIF innebar den enda poängen att laget är placerat på fjärde plats i tabellen. På söndag väntar hemmamatch mot tabelljumbon Värnamo.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close