skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Många kommer att få speltid i Uwe Röslers debutmatch

Mattias Svanberg, Andreas Vindheim och Arnor Traustason missar Uwe Röslers debutmatch som MFF-tränare mot Molde.

I övrigt är att spelarna tillgängliga och med få undantag kommer de också att få spela.

– Just nu är det lämpligt med 45-60 minuters speltid. Vi kommer att mixa laget och se till att ha erfarna spelare i båda halvorna och sprida ut det hyfsat jämnt, till exempel att sätta en ung mittback bredvid en erfaren.

– De unga spelarna som inte kommer att vara med, eller får ganska liten speltid kommer istället att matchas i U19 dagen efter och den matchen kommer jag att vara på plats och se. Alla ska få visa upp sig, berättade Uwe Rösler efter dagens träning, som precis som de tidigare passen genomfördes inne på gamla Malmö stadions utmärkta gräsmatta.

U19-matchen spelas på torsdagen (klockan 16) hemma mot Kalmar FF.

Mattias Svanberg har fått lätt skadekänning, Andreas Vindheim har precis kommit tillbaka från sin knäskada och Arnor Traustason är iväg med Island på VM. I övrigt är alltså samtliga i truppen redo för spel och Uwe Rösler utgår från att Molde FK blir en bra värdemätare.

– De ligger rejält före oss i schemat och ska snart starta ligaspelet, poängterade MFF-tränaren.

Molde möter Stabaek redan på lördag och MFF-matchen är det norska lagets genrep.

Under uppehållet har personalen jobbat hårt med att fräscha upp gräsmattan inne på Stadion. Den var helt okej under våren. Nu ska den vara riktigt bra och redo att hålla för en höst med spel både i Allsvenskan och Europa.

Att det blev vinnaren i förkvalet mellan Lincoln Red Imps från Gibraltar, Santa Coloma från Andorra, La Fiorita från San Marino och Drita från Kosovo i CL-kval 1 för MFF den 10-11 och 17-18 juli var ett bra utfall för MFF. Uwe Rösler var dock noga med att betona att man inte på något vis kommer att underskatta motståndet.

– Alla lag som tar sig fram till det stadiet är värda respekt och vi tar alltid motståndet mycket seriöst.

– Dessutom är det alltid nästa match som är viktigast. Vi möter Sirius den 7 juli. Just nu är allt fokus på den. Det är en utmaning för oss att vara starka både i Allsvenskan och Europa. Mycket fotboll ska spelas och det kommer att bli tufft.

Vem som ska åka ner till Gibraltar och se förkvalet, som avgörs med semifinaler den 26 och final den 29 juni i Gibraltar, är inte bestämt. Den 29 juni spelar MFF träningsmatch borta mot FC Midtjylland.

– Det känns som en bra idé att ta chansen att titta på lagen. Sedan får vi se hur vi ska lägga upp det. Någon från klubben kommer att vara där, konstaterade Uwe Rösler.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close