FotbollMalmö FFNyheter

Seger i Röslers första match som MFF-tränare

MFF:s första match som MFF-tränare slutade med seger. I en match där 22 spelare fick speltid vann MFF med 2-0 mot Molde.

Alexander Jeremejeff gjorde 1-0 med ett kontrollerat avslut och Isak Ssewankambo gjorde 2-0 mot klubben han är utlånad till MFF från.

– Jag tyckte att det fanns flera bra saker, med tanke på den korta tiden vi hittills haft att träna. Men jag såg också saker att förbättra, särskilt i den andra halvleken, då vi utan bollen måste vara mycket mer effektiva och det gäller hela laget, betygsatte Uwe Rösler.

– Men att vinna är en vana, och som jag sa till spelarna, det gäller att etablera den vanan och det startade vi med idag. Molde ligger före oss i förberedelserna. De spelar ligamatch på lördag och vi använde alla spelarna idag. Därför blev det lite upp och ner i prestationerna, men generellt sett är jag nöjd.

Uwe Rösler betonade också hur mycket en spelare som Markus Rosenberg betyder för MFF.

– I den andra halvleken var det fler unga spelare på banan och jag tror att de behöver lite mer tid att lära sig vad vi ska göra när vi inte har bollen. Viljan var där, men ett par gånger kom Molde fram till för enkla målchanser. Alla förstod inte sin roll fullt ut, hur de kan hjälpa sina lagkamrater och vinna tillbaka bollen i rätt ytor. Vi arbetade lite för individuellt, blev utspridda och det blev enklare att attackera oss.

– I den första havleken hade vi Markus Rosenberg där uppe och han vet exakt vad han han gör både med och utan bollen och det ger en god effekt på spelarna runt honom. Markus är enomt betydelsefull för det här laget för han lär de unga spelarna bredvid honom vad de ska göra. Vi försöker att förbereda spelarna så bra vi kan, men spelet där ute kommer alltid att ställa frågor där det krävs att de tar egna beslut. Med Markus Rosenberg där framme – och även Rasmus Bengtsson där bak – kan alla de övriga dra nytta av dem. Utan dem kan de unga bli lite vilsna och det var en sak jag lärde idag.

Båda målen kom dock efter pausvilan då bland andra Rosenberg och Bengtsson bytts ut – MFF gjorde sju byten redan i pausen – och i spelet med bollen fanns det ett par rejäla offensiva toppar i upp och ner-kurvan.

– Vi hade några väldigt bra attacker, särskilt på högersidan där Isak Ssewankambo och Eric Larsson var mycket effektiva.

Eric Larsson var också spelaren som blev sist utbytt, mot Pavle Vagic i minut 78. I den andra halvleken fick han spela i en position längre fram i planen och samarbetet med Isak Ssewankambo flöt på bra.

– Konkurrensen där är hård och bra eftersom vi även har Andreas Vindheim. Därför ville jag se Eric högre upp ett tag och jag tyckte att han gjorde det bra. När det gäller beslutet om hur vi ska göra med Isak när låneprioden gått ut är jag inte alls intresserad av hur det sett ut tidigare. Det är vad han gör nu som har betydelse och idag var han bra. Men det här är en diskussion vi ska ta internt i staben, betonade Uwe Rösler.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close