FotbollMalmö FFNyheter

Äkta hattrick av Pavle Vagic när MFF U19 besegrade Kalmar FF

MFF U19 besegrade Kamar FF med 4-1 efter tre mål och en assist av Pavle Vagic.

Därmed avslutade MFF vårsäsongens seriespel med sex raka segrar, kommer att sluta på andra plats i tabellen och är klart för den rikstäckande slutspelsserien under hösten. Vinnaren av den blir svensk mästare för U19. Slutspelet är avskaffat.

– Givetvis är det väldigt bra att vi klarade en plats i den bästa höstserien. Det ger betydligt bättre matcher och den senaste tiden har vi fått bra fart på vårt unga lag. Nu kommer vi att få massvis med härliga och uvecklande matcher under hösten och då kommer våra unga spelare att vara ännu bättre, poängterade MFF-tränaren Jeffrey Aubynn.

Mot Kalmar FF hade MFF-laget förstärkts av A-truppens lärlingar Felix Konstandeliasz, Pavle Vagic, Hugo Andersson och Laorent Shabani. Målvakten Mathias Nilsson är också lärling i A, men han brukar matchas i U19 även i vanliga fall. De övriga fick rejält med speltid för att nye A-tränaren Uwe Rösler – som var på plats bredvid hybridplanen – skulle få en chans att titta lite extra på dem.

Pavle Vagic glänste. I den första halvleken gjorde han ett äkta hat-trick – tre mål i rad i samma halvlek – från en utgångsposition från kanten på mittfältet. I den andra blev han utbytt, men innan dess hann han göra en stark insats centralt på mitten. Han spelade stabilt och säkert och slog flera utmärkta offensiva passningar. Den bästa lyfte han med precision in bakom Kalmar FF:s backlinje till Laorent Shabani, som kunde sätta dit MFF:s fjärde mål.

– Pavle var givetvis bra. Men alla fyra gjorde starka insatser och kom in i laget med helt rätt attityd, berömde Jeffrey Aubynn.

Mathias Nilsson gjorde också en god insats i målet, men det fanns fler som glänste. Ytterbacken Yahya Kalley har till exempel övertygat länge. Mot Kalmar FF var han bra igen.

Den ende som kunde utmana Pavle Vagic om titeln matchens lirare fanns dock i Kalmar FF. Nils Fröling var stundtals lysande och kombinerade fart och teknik. Han gjorde Kalmarlagets tröstmål och låg bakom i stort sett alla anfall som kunde hota MFF:s backlinje.

MFF ställde upp så här från start:

Mathias Nisson – Victor Larsson, Hugo Andersson, Noel Hansson, Yahya Kalley – Laorent Shabani, Melker Nilsson, Felix Konstandeliasz, Pavle Vagic – Kevin Harletun, Tim Prica.

I höstserien kommer de sju bästa lagen från söder- och de sju bästa från norr-serien att spela. MFF har spelat färdigt, men ett par av lagen har hängmatcher. Därför är det inte helt klart vilka sju lag som kommer att avancera. De som har säkrat en plats är klara serievinnaren Halmstads BK, tvåan MFF och trean BK Häcken. Tack vare sin goda målskillnad är Mjällby AIF och IFK Göteborg i praktiken också klara. Över strecket är just nu även IF Elfsborg och Kalmar FF, men de kan passeras av Trelleborgs FF och Örgryte IS. I norr har Hammarby IF, Brommapojkarna, AIK och Djurgårdens IF säkrat sina platser.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close