FotbollIFK Malmö

IFK Malmö jagar division ett – segermål i 98:e

Trots att IFK Malmö var riktigt illa ute mot tabelljumbon Varberg i sin division två serie, med underläge 1-0 vid halvtimmen kvar, så kunde de gulklädda fotbollsmatadorerna vända hem med tre poäng.
– Hela klubben är på gång nu – det känns djäkligt intressant för framtiden, säger tränare Nisse Bagare.

Jordgubbarna kommer att smaka extra sött, smöret och dillen på färskpotatisen kommer att vara i perfekt harmoni och nubben kommer att vara kall som en nordpolsnatt. Åtminstone för spelarna i och alla supportrar till IFK Malmö. Torsdagens seger satt nämligen långt inne. Längst in i Varbergs fästnings dolda lönnrum, i en begravd källare toppad, hittade “di gule” tre poäng.

IFK Malmö har parkerat i division två ett bra tag, efter att ha spelat elitfotboll senast 2003 – då man åkte ur Superettan i sista omgången. 2011 OCH 2012 var klubben nära att tvingas kvala för att hålla sig kvar – i division fyra!

Nu kan laget var på väg att ta ett steg närmre eliten igen. Laget har nämligen skaffat sig bra läge i den sydvästra tvåan.
Efter tolv omgångar ligger IFK Malmö på kvalplats till division ett, tre poäng bakom ledande Sävedalen – och med en match mindre spelad.

Formen är brutal.
Efter en knackig start har IFK Malmö nu sex raka segrar. Innan sommaruppehållet har man bottenlaget Ullared hemma på Stadion. I Varberg såg segertrenden dock ut att brytas. Hallänningarna ledde med 1-0 med timmen spelad – då man fick sin målvakt utvisad.
– Deras målvakt sparkade ner Mohamed Ramadan när han kom fri utanför straffområdet.
Det blev IFK:s biljett in i matchen. Med en man mer började IFK Malmö att skapa chanser.
– Men deras reservmålvakt som kom in var rent grym!

Bagarn utvecklar matchbilden:
– Första halvlek var inte bra, andra var klart bättre. Vi var lite sega i benen efter 4-1-urladdningen mot Hittarp i måndags.
– Sami Güngör svarade för kvitteringen och Nopor Zadran avgjorde på stopptid.
I 98:e matchminuten närmare bestämt.
– Domaren hade lagt till en hel del efter deras filmningar och allt ståhej efter utvisningen.
– Det är alltid tunga poäng när man vinner sådana här matcher.

Tro för den skull inte att Bagarn svävar iväg…
– Fyra poäng till så är kontraktet klart.
Haha. Lägg av nu!?
– 30 poäng ska man han, först därefter kan man börja titta uppåt i tabellen. Jag har alltid sagt det.
Men det verkar som att IFK Malmö har vad som krävs för att bli ett topplag i år? Du kan ju de är serierna bättre än kanske någon annan?
– Jo, jag har varit med både i ettan och tvåan länge och kan allt utantill. Nu ser det bra ut… Vi vill ha med toppstriden att göra, men Lindome är bra.

Hur är läget annars i klubben – det har stormat en del i omgångar på olika nivåer?
– Vi har en härlig stämning i laget – och i hela klubben. Båda U19-lagen blev nyss uppflyttade till division ett och vi har fått in nytt bra folk i styrelsen. Det ser väldigt intressant ut för framtiden.
– Du förresten, säger Nisse. Glad midsommar. Och ta det försiktigt med snapsen.

Han är klok Bagarn. Mycket klok.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close