HandbollLUGI

Jildenbäck nobbar utlandet – stannar i LUGI

En av LUGI:s absolut viktigaste spelare, Hampus Jildenbäck, spelar kvar i klubben även nästa säsong.
Detta trots anbud från klubbar ute i Europa.

I ett pressmeddelande skriver LUGI:
LUGI HF och Hampus Jildenbäck har kommit överens om fortsatt spel i vinrött. Hampus har varit lysande den gångna säsongen och blev LUGI:s bästa målgörare med 185 mål och en tredjeplats i handbollsligans skytteliga. Han har också meriter från landslagsspel och fanns med nu tidigare i månaden när Sverige säkrade VM-kvalet.
Med sitt artisteri och snabba spel har han blivit en publikfavorit i Lund och vi gläds åt att få se högersexan i LUGI minst en säsong till.

– Jag är glad att förlänga mitt kontrakt med LUGI och hoppas vi ska kunna bygga vidare på framgången från förra säsongen höja nivån ytterligare. Personligen hoppas jag även att jag ska kunna utveckla mitt spel ytterligare för att försöka behålla en plats i det svenska landslaget, säger Hampus Jildenbäck.
– Att Hampus väljer att stanna i LUGI trots fina erbjudanden från utlandet, visar att LUGI verkligen är en tvåvägsklubb, där det går att kombinera civil karriär med elithandboll. Hampus är ligans bästa kantspelare och kommer med sin rutin, vinnarskalle och spetskompetens återigen bli en viktig pusselbit i vårt unga lagbygge säger LUGI:s tränare Tomas Axner.

– Hampus är en fantastisk spelare och vi är oerhört glada att ha honom i laget även nästa säsong, han är en viktig kugge för oss, säger LUGI:s klubbchef Patrik Bengtsson.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close